Cedida

Com fer la tria de joguines de manera conscient aquest Nadal

5 motius per fer regals més sostenibles aquestes festes

6 de desembre de 2023 a les 07:00h
Cedida
per Criar.cat
S'acosten les festes més esperades i temudes de l'any per a moltes famílies, i és que el Nadal sovint pot ser una causa de conflictes a casa: què regalaran els avis, com evitarem que ens facin aquell regal que no volem a les nostres criatures, acumulació de regals...

Des d'Ecotribu, botiga de joguines sostenibles i respectuoses de Barcelona, ens donen algunes recomanacions per regalar de manera més sostenible i responsable:

Posa-hi consciència: el primer motiu per viure unes festes amb regals més sostenibles, és posar consciència. No tan sols per a nosaltres, sinó per als infants. Com ho fem?

 Fes una llista del que ja teniu, després penseu junts a casa de què podem prescindir perquè ja no hi jugueu, i finalment, penseu en quines noves joguines o materials us agradaria tenir. Cal fer-ho sempre pensant en el moment evolutiu de l'infant i en els seus interessos. 
 
Aposta pel comerç local. Apostar per productes de botigues properes farà també que compris millor. Et poden assessorar de manera personalitzada. A Ecotribu, per exemple, trobes joguines sostenibles i fetes a prop de casa, amb materials reciclats. Podreu fer la llista de regals junts, i mentrestant, l’infant també podrà jugar a la sala de joc lliure. Tot el procés previ i la preparació del Nadal també es pot gaudir en família.

També pots comprar online a comerços de proximitat, sabent que darrere la pantalla hi trobaràs persones que t'atendran segons les teves necessitats.  


Per què joguines sostenibles? Volem que les nostres criatures visquin en un planeta millor, i per això cal pensar en regals i joguines sostenibles fetes a casa, fetes amb materials més sostenibles, segures i sense tòxics per als nostres infants. A Ecotribu podeu trobar marques com Grapat, Lubulona, Mimuk, Nic Toys o Londji, entre moltes d’altres, que tenen la sostenibilitat com a un dels seus valors principals.  
 

Joguines d'estimulació sensorial i creativa. Les joguines fetes de materials naturals i més sostenibles aporten qualitats que no tenen altres materials més plans. Parlem de joguines que permeten estimular la ment i els sentits de l’infant i que no ho fan tot per ells i elles.

Són joguines que treballen les seves habilitats i desenvolupament cognitiu. Joguines que facin poc per tal que la ment del nen o nena sigui la que faci més. Els materials de joc heurístic, peces soltes, o la panera dels tresors són bones opcions per començar amb aquest tipus de joc lliure i imaginatiu.  
 

Prioritza la qualitat i durabilitat. Apostar per productes de més qualitat com els jocs i joguines més sostenibles fa que estiguem adquirint un producte que ens durarà més al llarg dels anys, que li traurem més partit, i que alhora, generarà menys residus.

Per exemple, els jocs de taula i puzles de Londji son una aposta segura per jugar durant anys i anys en família! Perquè moltes vegades quantitat no és sinònim de qualitat, ni d’ “estimar-nos més”.


Us animem a viure unes festes més conscients, amb joguines sostenibles i materials evolutius que us durin molt i molt de temps!

Amb el suport de

Arxivat a:
NadalBrandedGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Martí Albesa
per Lluís Girona
El Govern accedeix a la proposta del Consell d'Educació de Catalunya que demanava tenir cinc dies laborables per preparar el retorn a les aules
Imatge il·lustrativa
Guillaume de Germain
per Alba Castellvi Miquel/Irene Ramentol
Claus perquè els infants es posin reptes, amb una mirada inclusiva
Imatge il·lustrativa
Ksenia Makagonov
Hi ha aprenentatges que superen els riscs des del punt de vista neurocientífic
Imatge il·lustrativa
Departament d'Educació
per Irene Ramentol
Propostes pedagògiques per Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat