Regalexia

5 experiències per regalar temps de qualitat al teu fill o filla fugint del materialisme

Propostes educatives per a ocasions especials que els encantaran i us faran gaudir en família

7 de febrer de 2024 a les 16:51h
Regalexia
per Criar.cat
Nadal, aniversari, final de curs,...  Al llarg de l'any hi ha múltiples moments en què pensem regals per als nostres fills i filles. I no sempre ens ve de gust caure en el materialisme, perquè valorem més el temps de qualitat en família i considerem que les criatures ja tenen prou llibres, joguines, jocs, etc.

Segons les estadístiques, els nens i nenes reben de mitjana 10 vegades més joguines de les que necessiten, per això cada vegada és més difícil trobar regals originals amb els quals sorprendre'ls... Són infants hiperregalats i la dopamina que segrega l'organisme no és capaç de proporcionar el plaer suficient perquè el nostre fill o filla se senti satisfet amb el que està rebent. I aquí és quan entren en bucle, perquè necessiten més regals per a satisfer aquesta necessitat.

Per això, cada vegada més, és tendència regalar temps de qualitat als fills fugint del materialisme i de les presses que envaeixen el nostre dia a dia.

Una molt bona opció és oferir experiències en família, perquè amb elles no acumulem objectes, se sorprenen i, sobretot, aprenen a gaudir del moment

"Quan regalem experiències, regalem molt més que això. És molt millor col·leccionar moments en lloc de continuar acumulant coses", ens explica Maria Toral, una de les creadores de Regalexia.

Quins beneficis té regalar experiències als infants? 

 Fomentem la seva capacitat de sorpresa.

Generem moments divertits i plaents que els ajuden a reduir l'estrès i l'ansietat.

Contribuïm a augmentar la seva autoestima ajudant-los a adonar-se que són capaços de fer coses noves

Desperten nous interessos, aficions i habilitats.

Alimentem la seva imaginació i creativitat, el respecte cap als altres i cap a la natura.

 Reforcem els llaços i dediquem més temps a la família millorant la convivència i l'empatia entre nosaltres

 Vivim moments feliços que romanen en la memòria de tots i totes durant molt de temps. Els estudis demostren que les experiències queden gravades, i es recorden amb molt d'afecte amb el pas dels anys.

 Com triem l'experiència? 

D'activitats n'hi ha de molts tipus i es poden triar segons edat i enfocament: creativa, exploradora, científic i tecnològica, esportista,...

Per fer-vos-en un tastet, us hem destacat 5 experiències de Regalexia per a totes les edats que podeu trobar al seu catàleg i que es poden gaudir durant tot l'any:

Hollywood en miniatura: Stop Motion
 

Una bona proposta per estimular la seva creativitat i per aprendre tots els secrets de la tècnica cinematogràfica Stop Motion. Amb la família podreu construir sets impressionants on donar vida a personatges de LEGO amb moviments creatius i històries divertides. Jugareu amb les llums, les ombres i tota mena de detalls per capturar cada moment i acabar fent una pel·lícula única. Una experiència creativa i tècnica que us farà sentir talment com a directors de Hollywood.

 Més informació aquí.

Visita a un rusc d'abelles
 

Voleu viure una aventura en família per a conèixer l'emocionant món de les abelles? Al bell mig del parc natural del Montseny hi podreu fer una activitat especialment dissenyada per a famílies. Una proposta per entendre com viuen i treballen les abelles en els seus ruscs i com n'extreu la mel un apicultor. Una experiència ideal per connectar amb la natura.

 Més informació aquí.

Taller de cuina japonesa
 

Si a casa sou fans del sushi, aquesta proposta us encantarà. Una experiència creativa per explorar la cuina japonesa en família. Junts aprendreu a crear plats deliciosos mentre us submergiu en el món culinari del Japó. Deixeu-vos portar pels sabors i les tècniques d'una de les gastronomies més famoses del món. Un viatge al Japó en la mateixa ciutat de Barcelona. 

 Més informació aquí.

Pinta quadres de neó
 

Una activitat familiar per despertar la passió per l'art en els infants! En aquest divertit taller, els nens i nenes exploraran la seva creativitat amb les tècniques de pintura amb colors neó i fluorescents. Una experiència artística i creativa per conèixer els primers conceptes de l'art i la lluminositat, us sentireu com a veritables artistes dels colors. Tots i totes a pintar!

 Més informació aquí.

 Ruta en bicicleta elèctrica
 

La bicicleta és el millor vehicle de transport per a les famílies intrèpides. En aquesta proposta viureu una aventura astronòmica i anireu en bicicleta. Anireu pedalejant fent una bonica ruta en plena natura fins a arribar al planetari i observatori astronòmic de Pujalt. Allà descobrireu els misteris de l'univers en una visita emocionant i educativa. Ideal per a despertar el seu amor per la ciència i la naturalesa!

 Més informació aquí.

Consulteu aquí altres propostes educatives, i comenceu a pensar en experiències per viure en família segons els vostres interessos i gustos.
 

Amb el suport de

ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Vitolda Klein
per Irene Ramentol
Un recull d'experiments i propostes educatives que us encantaran
Imatge il·lustrativa
Lo Closcamoll Festival
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat