Kindel Media

La sequera permetrà omplir les piscines municipals aquest estiu?

La Generalitat ja pensa com gestionar-ho si no hi ha

19 de febrer de 2024 a les 11:29h
Kindel Media
L'episodi sever de sequera que viu Catalunya obliga a pensar, en ple febrer, com es podrà actuar a l'estiu, que es preveu molt càlid. Una de les restriccions de la situació d'emergència és la prohibició de reomplir piscines, que afecta de ple els equipaments municipals.

Diversos ajuntaments, pressionen la Generalitat per flexibilitzar la prohibició. I el Departament d'Acció Climàtica, que fins aquest dilluns havia evitat pronunciar-se sobre si buscarà una escletxa normativa, ha apuntat una solució: la possibilitat que es puguin omplir i utilitzar les piscines municipals que facin una funció de refugi climàtic, més enllà de l'ús recreatiu.  


La conselleria treballa en l'elaboració d'un cens que permeti determinar quins barris o municipis podrien acollir-se a aquesta possibilitat, pel fet de no disposar de biblioteques o sales de lectura que facin de paraigua climàtic a l'estiu. "Per a una situació normal, no", ha reblat el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, per concretar que les excepcions aplicades a les piscines municipals no seran generalitzades. 


Aquesta és una qüestió delicada perquè, en molts municipis, la piscina municipal conviu amb instal·lacions de clubs esportius. I el Govern ha de conciliar els interessos d'entitats privades mentre es regula el consum d'aigua que també es fa en recintes públics, en un context de restriccions per la sequera. "Ens hem de posar al cap que no hi ha aigua. I hem d'estalviar tota l'aigua que es pugui", ha recalcat Mascort per justificar l'aplicació del pla de sequera. 

L'actual protocol, que guia les accions en fase d'emergència, prohibeix el reompliment de piscines als més de 200 municipis que estan en emergència. Aquest fet té un impacte més limitat en les instal·lacions particulars -es pot mantenir la piscina plena d'estiu a estiu sense problemes-, però molt major en el cas de les col·lectives. De fet, el decret 95/2000 de piscines d'ús públic, en l'article 22, obliga a una "renovació contínua durant el període d'ús públic". Aquesta circulació, segons la normativa, ha de "permetre una renovació total" i assegurar el compliment dels paràmetres de qualitat establerts en altres articles del decret.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars, de la mà de Benvinguts a Pagès
Imatge il·lustrativa
Ajuntament Deltebre
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
Allan Mas
Els infants i adolescents que fan activitat física a la tarda cal que facin un berenar lleuger i amb hidrats de carboni d'absorció lenta
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat