L'Embotona't Festival

Ja coneixem el cartell de la 2a edició de l'Embotona't

El 8 de juny torna el Festival Familiar de Música per Tothom al Poble Espanyol

13 de març de 2024 a les 07:18h
L'Embotona't Festival
Després de la gran acollida de públic i crítica obtinguda amb la primera edició de l’Embotona’t Festival, ja hi ha data i cartell per a la segona edició. Apunteu bé a les agendes de casa, el pròxim 8 de juny, se celebrarà la segona edició del Festival Familiar de Música per Tothom al recinte del Poble Espanyol de Barcelona.

Un esdeveniment familiar inclusiu de música i arts escèniques, que va néixer l’any passat a Barcelona amb l’objectiu de demostrar que tothom pot gaudir de les diferents propostes culturals i artístiques, si aquestes es presenten d’una manera inclusiva. És per això que aquest festival ha estat dissenyat donant visibilitat a possibles solucions per eliminar les barreres que sovint allunyen les persones amb discapacitat del món de la cultura i les arts.

Grups i artistes convidats

L’Embotona't Festival, en aquesta segona edició, comptarà amb noves propostes culturals i amb les actuacions musicals de:  

 Reggae per Xics que presentarà en primícia a Barcelona, el seu nou disc i espectacle El Cuc Quàntic.

Ambauka amb la seva combinació explosiva de música, valors i energia per fer cantar, ballar, reflexionar i emocionar.

La Tresca i la Verdesca, un grup de música per a tota la família que aposta pels espectacles de creació i per un repertori amb cançons de composició pròpia.

Els Colors Band i el seu, una banda de rock integrativa formada l’any 2008 que fa servir una metodologia de marcació de colors. El grup interpreta versions del grup britànic The Beatles i compten amb un CD produït pel músic i productor Marc Parrot. 

I la Sara Roy que interpretarà alguns dels seus temes i cantarà juntament amb El Botó Màgic, Tocar el Cel, l’himne del festival.

També hi haurà propostes de contacontes com Jordi Tonietti, Blai Sanabre, Noemí Font o Vivim del Cuentu. Tots ells us explicaran històries fascinants i entretingudes amb una varietat de temàtiques que prometen captivar al públic amb el seu encant i habilitats especials.

A més, hi haurà l'espectacle del Mag Lari amb qui riureu i fins i tot ballareu. Una proposta de màgia còmica, irònica i entranyable. Un espectacle per totes les edats on tothom gaudirà de l’il·lusionisme més peculiar alhora que sorprenent. La companyia Xirriquiteula també farà un espectacle itinerant.

I es comptarà amb una convidada ben especial, Pilarín Bayés que en aquest dia ha volgut compartir el seu art amb tots nosaltres. I, per descomptat no pot faltar l’actuació d’El Botó Màgic, amfitrions del festival i ànima d’aquest projecte que oferiran un nou espectacle de contes populars i cançons, demostrant com es promou la normalització de les persones amb discapacitat, mostrant-se com persones actives i capaces de fer somriure els més petits. 
 
 

Tallers, gegants inclusius i food trucks

Com l'any passat també hi haurà tallers i moltes altres sorpreses que ompliran d'alegria i diversitat diferents espais del Poble Espanyol.

Trobareu els gegants inclusius que faran una cercavila pels diferents carrers del poble i també zones de food trucks per poder fer de la jornada un dia complet.

Mesures d'accessibilitat

L'Embotona't Festival, igual que la primera edició, se celebra amb una clara voluntat d’apropar la cultura a totes les persones, per això, l’organització pren totes les mesures d'accessibilitat possibles per crear un espai on tothom pugui gaudir de les activitats i espectacles sense barreres ni exclusions, un espai acollidor per a totes les edats i capacitats.

Entre totes aquestes mesures es contempla:

Disposar d'instal·lacions adaptades, com lavabos adaptats, canviadors inclusius, sona PMR, places de pàrquing reservades a persones amb mobilitat reduïda i autobusos adaptats.

 També es prenen mesures d'accessibilitat visual per a persones amb ceguesa o baixa visió, com autodescripcions dels espectacles, programes en braille, o acompanyament a les famílies i canguratge a demanda.

 Igualment, es tenen en compte mesures d’accessibilitat auditiva, com bucles magnètics i motxilles vibratòries, intèrprets de llengua de signes, subtitulacions o auriculars per a persones amb hipersensibilitat auditiva.

 De la mateixa manera, s'apliquen mesures d'accessibilitat cognitiva, amb programes de lectura fàcil, plafons de sistema pictogràfic, material d'anticipació i senyalització dels espais amb sistema pictogràfic, a més d'una guia d'anticipació, entre altres.

A través d'aquest compromís amb l'accessibilitat i la diversitat, l'Embotona't Festival aspira a convertir-se en un punt de trobada per a famílies i públics diversos, oferint una experiència cultural enriquidora i inspiradora per a tothom que hi participi. Amb aquesta segona edició, s'obre un camí cap a la consolidació d'aquest esdeveniment com una cita imprescindible en el calendari cultural, on la inclusió i l'accessibilitat són valors fonamentals.
 

Una proposta solidària

La primera edició de l'Embotona't Festival va ser tot un èxit en participació i reconeixement. Unes 3.500 persones van poder gaudir d’un magnífic dia en família, alhora que van mostrar la seva solidaritat participant amb la seva presència i contribuint amb la recaptació de fons.

Fons destinats a dues causes importants. La primera a obres de millora i accessibilitat al pis dels infants de La Puça; i la segona a finançar les obres d'accessibilitat a la residència Casa Tomàs, les dues tutelades per la Fundació ASPASIM, entitat sense ànim de lucre que es dedica a millorar el benestar de persones amb discapacitat intel·lectual greu i que amb l’organització d’aquest festival pretén continuar millorant-la. 

Ja podeu comprar les vostres entrades aquí.


Fotos: L'Embotona't Festival

Amb el suport de


 
Mar Domènech
Periodista especialitzada en cultura i oci familiar, i responsable comercial de Criar.cat.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Vitolda Klein
per Irene Ramentol
Un recull d'experiments i propostes educatives que us encantaran
Imatge il·lustrativa
Lo Closcamoll Festival
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat