Steven Cleghorn

Sí. El cervell del pare també pot canviar quan té un bebè

Un estudi impulsat de Bemotherproject assegura que com més canvia l'estructura del cervell del pare més respon a estímuls relacionats amb la seva criatura

12 de gener de 2021 a les 09:00h
Steven Cleghorn
per Criar.cat
El cervell d'una dona canvia radicalment quan és mare. Una de les preguntes que més els han fet a les investigadores del Bemotherproject, de la Universitat Autònoma de Barcelona, entre altres organismes, ha estat què passa amb els pares?

Doncs bé, segons l'estudi que acaben de publicar, el cervell d'alguns pares (no tots), també pot canviar. Segons expliquen, aquests canvis no són tan pronunciats com els que passen amb les mares. A les mares el cervell els canvia radicalment.  


L'estudi publicat es basa en ressonàncies magnètiques a 20 pares novells, des de la preconcepció fins al postpart i 17 homes sense criatures. El resultat és que alguns d'aquests pares experimenten canvis en el cervell en comparació amb els que no tenen criatures.

Com més canvia l'estructura del cervell del pare, més respon a estímuls relacionats amb el seu bebè. Però: quines variables fan que el cervell d'alguns pares canviï i altres no? 


Segons ens explica Susanna Carmona, una de les investigadores que ha dut a terme l'estudi, investigadora de l'Instituto de Investigación Sanitaria Gregorio Marañon de Madrid, i del "Ciber Salud Mental" i membre de Neuromaternal, hi ha vàries hipòtesis que ho podrien explicar, tot i que encara no s'han estudiat: la principal és que els pares amb més protagonisme a les cures dels seus fills experimenten més canvis en el cervell. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de BeMother (@bemotherproject)Altres hipòtesis tindrien a veure amb temes hormonals i amb altres termes relacionats amb la implicació de les relacions de parella.

A banda, també s'ha descobert, que en famílies on hi ha la figura d'un pare amb una actitud sensible i capaç de detectar les necessitats de la criatura, hi ha un impacte molt positiu en el desenvolupament de la criatura

 T'ha agradat aquest contingut?
 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Àlex Gómez Ribera
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
Allan Mas
Els infants i adolescents que fan activitat física a la tarda cal que facin un berenar lleuger i amb hidrats de carboni d'absorció lenta
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat