Steven Cleghorn

Sí. El cervell del pare també pot canviar quan té un bebè

Un estudi impulsat de Bemotherproject assegura que com més canvia l'estructura del cervell del pare més respon a estímuls relacionats amb la seva criatura

per Criar.cat
Steven Cleghorn
El cervell d'una dona canvia radicalment quan és mare. Una de les preguntes que més els han fet a les investigadores del Bemotherproject, de la Universitat Autònoma de Barcelona, entre altres organismes, ha estat què passa amb els pares?

Doncs bé, segons l'estudi que acaben de publicar, el cervell d'alguns pares (no tots), també pot canviar. Segons expliquen, aquests canvis no són tan pronunciats com els que passen amb les mares. A les mares el cervell els canvia radicalment.  


L'estudi publicat es basa en ressonàncies magnètiques a 20 pares novells, des de la preconcepció fins al postpart i 17 homes sense criatures. El resultat és que alguns d'aquests pares experimenten canvis en el cervell en comparació amb els que no tenen criatures.

Com més canvia l'estructura del cervell del pare, més respon a estímuls relacionats amb el seu bebè. Però: quines variables fan que el cervell d'alguns pares canviï i altres no? 


Segons ens explica Susanna Carmona, una de les investigadores que ha dut a terme l'estudi, investigadora de l'Instituto de Investigación Sanitaria Gregorio Marañon de Madrid, i del "Ciber Salud Mental" i membre de Neuromaternal, hi ha vàries hipòtesis que ho podrien explicar, tot i que encara no s'han estudiat: la principal és que els pares amb més protagonisme a les cures dels seus fills experimenten més canvis en el cervell. 

 

Altres hipòtesis tindrien a veure amb temes hormonals i amb altres termes relacionats amb la implicació de les relacions de parella.

A banda, també s'ha descobert, que en famílies on hi ha la figura d'un pare amb una actitud sensible i capaç de detectar les necessitats de la criatura, hi ha un impacte molt positiu en el desenvolupament de la criatura

 T'ha agradat aquest contingut?
 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Nathan Dumlao
Irene Ramentol
Com hem d'actuar davant dels gelos? I en cas de conflicte?
Imatge il·lustrativa
Sharon McCutche
Les petites pèrdues d'orina és un dels problemes més freqüents després del part
Imatge il·lustrativa
Parlem amb la Júlia Sánchez Andreo sobre els drets sexuals dels infants i joves
Imatge il·lustrativa
Patrick Fore
La nutricionista Gemma Salvador Castell ens explica com educar a no malbaratar aliments
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres