Cedida per la família

«No s'ha tingut present les famílies d'infants vulnerables a l'hora de vacunar de la Covid»

Parlem amb l'Àlex Roca, pare del Lluc, un nen amb una miopatia miotubular

Cedida per la família
per Criar.cat
Les famílies amb menors dependents, com la d'en Lluc de Manlleu, que pateix una malaltia crònica greu, reclamen ser vacunats de la Covid el més aviat millor.

El seu fill pateix una miopatia motubular i necessita cures sanitàries a casa que les realitzen ells mateixos. El pla d'actuació del ministeri de sanitat no preveu aquesta opció.


Dintre del quart grup, on s'inclouen les persones depenents de més de 16 anys, hi hauria també els seus cuidadors professionals, com fisioterapeutes o vetlladores, però en canvi no hi consten els familiars directes que realitzen aquestes cures. 

Tot i que porten des del mes de març confinats, hi ha visites a l'hospital obligades que no poden posposar. "Sabem que la vacuna no talla la transmissió del virus, però què passaria si la seva mare o jo agafem coronavirus? Amb qui es quedaria en Lluc? Cap altre familiar no té aquests coneixements". 


Segons ens explica encara que no els haguessin d'hospitalitzar tampoc podrien realitzar les cures que en Lluc precisa estan infectats. "El meu fill ha estat ingressat a la UCI per un simple refredat. No vull ni pensar què l'hi pot passar". És per això que demanen que se'ls posi la vacuna.

"Quan ho expliquem la gent ens diu: que fort! No us vacunen? És frustrant que costi tant accedir a una petició que no és gens exagerada i ens sembla totalment coherent i necessària", ens diu l'Àlex. 

Els nens i nenes que tenen malalties molt greus, com és el cas d'en Lluc no tenen un/a infermer/a domiciliària especialitzada. "Tots els països del nostre entorn en tenen. És una figura que vetlla per la salut de la criatura i pel funcionament dels aparells. Si tinguéssim una persona que se'n fes càrrec ja s'hauria vacunat, però aquí, en canvi ni la tenim ni se'ns vacuna". 


"Per molt que ens posessin la vacuna continuaríem exactament confinats, però amb la certesa que el Lluc no es quedaria sense cuidadors, perquè l'afectació seria lleu i podríem continuar tenint cura del nostre fill", assegura l'Àlex.

És per això que lluiten com poden per fer arribar la seva veu: necessiten ser vacunats. La seva situació és extrapolable a la d'altres famílies de nens i nenes amb altres malalties, com l'asma greu, que també estan confinats des del març.

"No se'ns ha tingut en compte com a societat. Les famílies de nens i nenes amb malalties cròniques molt greus existim, i ens hem de vacunar per poder-ne tenir cura", assegura l'Àlex Roca.


T'ha agradat aquest contingut?
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Harry Grout
per Irene Ramentol
La base d'una alimentació saludable no només està en els aliments
Imatge il·lustrativa
iStock
per Alba Carreres
Característiques de l'etapa del "no retorn"
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Una eina útil per ajudar-vos a tenir present el calendari pediàtric si tens criatures d'entre 0 i 15 anys
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquestes són les recomanacions de les persones expertes
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres