Cedida per la família

«No s'ha tingut present les famílies d'infants vulnerables a l'hora de vacunar de la Covid»

Parlem amb l'Àlex Roca, pare del Lluc, un nen amb una miopatia miotubular

per Criar.cat
Cedida per la família
Les famílies amb menors dependents, com la d'en Lluc de Manlleu, que pateix una malaltia crònica greu, reclamen ser vacunats de la Covid el més aviat millor.

El seu fill pateix una miopatia motubular i necessita cures sanitàries a casa que les realitzen ells mateixos. El pla d'actuació del ministeri de sanitat no preveu aquesta opció.


Dintre del quart grup, on s'inclouen les persones depenents de més de 16 anys, hi hauria també els seus cuidadors professionals, com fisioterapeutes o vetlladores, però en canvi no hi consten els familiars directes que realitzen aquestes cures. 

Tot i que porten des del mes de març confinats, hi ha visites a l'hospital obligades que no poden posposar. "Sabem que la vacuna no talla la transmissió del virus, però què passaria si la seva mare o jo agafem coronavirus? Amb qui es quedaria en Lluc? Cap altre familiar no té aquests coneixements". 


Segons ens explica encara que no els haguessin d'hospitalitzar tampoc podrien realitzar les cures que en Lluc precisa estan infectats. "El meu fill ha estat ingressat a la UCI per un simple refredat. No vull ni pensar què l'hi pot passar". És per això que demanen que se'ls posi la vacuna.

"Quan ho expliquem la gent ens diu: que fort! No us vacunen? És frustrant que costi tant accedir a una petició que no és gens exagerada i ens sembla totalment coherent i necessària", ens diu l'Àlex. 

Els nens i nenes que tenen malalties molt greus, com és el cas d'en Lluc no tenen un/a infermer/a domiciliària especialitzada. "Tots els països del nostre entorn en tenen. És una figura que vetlla per la salut de la criatura i pel funcionament dels aparells. Si tinguéssim una persona que se'n fes càrrec ja s'hauria vacunat, però aquí, en canvi ni la tenim ni se'ns vacuna". 


"Per molt que ens posessin la vacuna continuaríem exactament confinats, però amb la certesa que el Lluc no es quedaria sense cuidadors, perquè l'afectació seria lleu i podríem continuar tenint cura del nostre fill", assegura l'Àlex.

És per això que lluiten com poden per fer arribar la seva veu: necessiten ser vacunats. La seva situació és extrapolable a la d'altres famílies de nens i nenes amb altres malalties, com l'asma greu, que també estan confinats des del març.

"No se'ns ha tingut en compte com a societat. Les famílies de nens i nenes amb malalties cròniques molt greus existim, i ens hem de vacunar per poder-ne tenir cura", assegura l'Àlex Roca.


T'ha agradat aquest contingut?
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Nathan Dumlao
Irene Ramentol
Com hem d'actuar davant dels gelos? I en cas de conflicte?
Imatge il·lustrativa
Sharon McCutche
Les petites pèrdues d'orina és un dels problemes més freqüents després del part
Imatge il·lustrativa
Parlem amb la Júlia Sánchez Andreo sobre els drets sexuals dels infants i joves
Imatge il·lustrativa
Patrick Fore
La nutricionista Gemma Salvador Castell ens explica com educar a no malbaratar aliments
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres