Setmana 6 d'embaràs

Els canvis al cos, les alteracions i els consells de salut per a la setmana 6 d'embaràs

per Criar.cat
Què hi passa al cos?

A la sisena setmana l’embrió té 4 setmanes d’edat. Ja s’han format les capes embrionals a partir de les quals es formaran els òrgans. El ritme de creixement durant els primers mesos és frenètic encara que pot ser que al principi no hi hagi massa canvis físics. 

En aquesta setmana mesura de 2 a 5 mil·límetres i el cor de l’embrió comença a bategar de forma continuada. Els conductes que constitueixen l’oïda interna i les vesícules òptiques es comencen a formar, i els braços i les cames s’intueixen lleugerament. 

Què es pot notar?

L’úter es va fent cada vegada més gran i a mesura que passa el temps pot arribar a comprimir lleugerament l'estómac de tal manera que aparegui cremor o malestar. A més, a causa de les hormones el trànsit intestinal alentint i pot provocar restrenyiment a més de gasos. Durant el matí poden aparèixer les primeres nàusees, i a la nit la sensació d’estar més inflada o amb l’estómac comprimit.

Consells de salut

A partir d’aquesta setmana i fins a la novena es recomana visitar a la llevadora o llevador per tal d’iniciar el seguiment de l’embaràs. També se sol recomanar prendre àcid fòlic per prevenir algunes anomalies en la formació del tub neural.

Cal evitar el consum de tabac i de begudes alcohòliques durant tot l’embaràs. És recomanable dur una dieta sana i equilibrada. Si es desconeix la inmunitat a la toxoplasmosi, es recomana evitar el consum de carns i peixos crus, així com embotits i rentar bé fruites i verdures o bé congelar-los prèviament o coure’ls per més seguretat. Setmana 42 Setmana 41 Setmana 40 Setmana 39 Setmana 38 Setmana 37 Setmana 36 Setmana 35 Setmana 34 Setmana 33 Setmana 32 Setmana 31 Setmana 30 Setmana 29 Setmana 28 Setmana 27 Setmana 26 Setmana 25 Setmana 24 Setmana 23 Setmana 22 Setmana 21 Setmana 20 Setmana 19 Setmana 18 Setmana 17 Setmana 16 Setmana 15 Setmana 14 Setmana 13 Setmana 12 Setmana 11 Setmana 10 Setmana 9 Setmana 8 Setmana 7 Setmana 6 Setmana 5 Setmana 4 Setmana 3 Setmana 2 Setmana 1


ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Harry Grout
per Irene Ramentol
La base d'una alimentació saludable no només està en els aliments
Imatge il·lustrativa
iStock
per Alba Carreres
Característiques de l'etapa del "no retorn"
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Una eina útil per ajudar-vos a tenir present el calendari pediàtric si tens criatures d'entre 0 i 15 anys
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquestes són les recomanacions de les persones expertes
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres