Setmana 6 d'embaràs

Els canvis al cos, les alteracions i els consells de salut per a la setmana 6 d'embaràs

9 de setembre de 2020 a les 09:51h
per Criar.cat
Què hi passa al cos?

A la sisena setmana l’embrió té 4 setmanes d’edat. Ja s’han format les capes embrionals a partir de les quals es formaran els òrgans. El ritme de creixement durant els primers mesos és frenètic encara que pot ser que al principi no hi hagi massa canvis físics. 

En aquesta setmana mesura de 2 a 5 mil·límetres i el cor de l’embrió comença a bategar de forma continuada. Els conductes que constitueixen l’oïda interna i les vesícules òptiques es comencen a formar, i els braços i les cames s’intueixen lleugerament. 

Què es pot notar?

L’úter es va fent cada vegada més gran i a mesura que passa el temps pot arribar a comprimir lleugerament l'estómac de tal manera que aparegui cremor o malestar. A més, a causa de les hormones el trànsit intestinal alentint i pot provocar restrenyiment a més de gasos. Durant el matí poden aparèixer les primeres nàusees, i a la nit la sensació d’estar més inflada o amb l’estómac comprimit.

Consells de salut

A partir d’aquesta setmana i fins a la novena es recomana visitar a la llevadora o llevador per tal d’iniciar el seguiment de l’embaràs. També se sol recomanar prendre àcid fòlic per prevenir algunes anomalies en la formació del tub neural.

Cal evitar el consum de tabac i de begudes alcohòliques durant tot l’embaràs. És recomanable dur una dieta sana i equilibrada. Si es desconeix la inmunitat a la toxoplasmosi, es recomana evitar el consum de carns i peixos crus, així com embotits i rentar bé fruites i verdures o bé congelar-los prèviament o coure’ls per més seguretat. Setmana 42 Setmana 41 Setmana 40 Setmana 39 Setmana 38 Setmana 37 Setmana 36 Setmana 35 Setmana 34 Setmana 33 Setmana 32 Setmana 31 Setmana 30 Setmana 29 Setmana 28 Setmana 27 Setmana 26 Setmana 25 Setmana 24 Setmana 23 Setmana 22 Setmana 21 Setmana 20 Setmana 19 Setmana 18 Setmana 17 Setmana 16 Setmana 15 Setmana 14 Setmana 13 Setmana 12 Setmana 11 Setmana 10 Setmana 9 Setmana 8 Setmana 7 Setmana 6 Setmana 5 Setmana 4 Setmana 3 Setmana 2 Setmana 1


ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
De la mà de Benvinguts a Pagès, us presentem masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Imatge il·lustrativa
Ajuntament de Barcelona
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Hugo Fernández
per Irene Ramentol
Amb aquesta eina podràs anotar les extraescolars o qualsevol activitat setmanal
Imatge il·lustrativa
Alba Carreres
per Irene Ramentol
Quan comença i acaba el curs 2023-24? Quan seran les vacances de Nadal i Setmana Santa?
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres