Setmana 7 d'embaràs

Els canvis al cos, les alteracions i els consells de salut per a la setmana 7 d'embaràs

per Criar.cat
Què hi passa al cos?

D’ençà que es va produir la fecundació han passat ja cinc setmanes i l’embrió no para de créixer a gran velocitat. La paret de l’úter s’estova per permetre que l’embrió s’hi implanti amb força i la mucosa cervical garanteix que el coll de l’úter romangui tancat. 

Les diverses capes de l’embrió estan formant els òrgans més vitals. Ara ja pesa quasi un gram i pot mesurar una mica més d’un centímetre. El cap seguirà sent molt gran en proporció la resta del cos, el cor s’ha dividit en dues cambres (dreta i esquerra), i els pulmons tenen un bronqui primari per permetre el pas de l’aire. La placenta segueix el seu procés d’estabilització tot i que encara no està preparada per servir de font de subministrament. 

Què es pot notar?

Cada persona i cada embaràs és diferent i per tant les sensacions fluctuen segons moltes variants. Tot i això els canvis emocionals són molt freqüents a causa de les hormones que se segreguen i els canvis que hi està havent al cos. 

Les nàusees, el reflux i el restrenyiment són d’altres característiques comunes durant aquest segon mes d’embaràs. També pot ser que els pits s’inflin encara més, si no ho han fet abans i que l’aureola s’engrandeixi.

Consells de salut

Abans de la segona falta és recomanada una visita a la llevadora o llevador per tal de prendre la tensió, controlar el pes, fer una primera exploració i proporcionar informació i consells que s’han de tenir presents durant la gestació. 

En aquesta primera visita, si es desitja, també es pot establir un calendari per fer un diagnòstic prenatal i valorar el risc principalment de síndrome de Down i espina bífida. A més s’indicaran els motius d’alarma i s’establirà el ritme de visites. 

A banda de les recomanacions que pots trobar més avall, es recomana reduir el consum de begudes amb cafeïna, ja que pot contribuir a la disminució de calci. Les begudes amb teïna, com el te, poden disminuir l’absorció de l’àcid fòlic i per tant també se’n recomana el consum moderat. Setmana 42 Setmana 41 Setmana 40 Setmana 39 Setmana 38 Setmana 37 Setmana 36 Setmana 35 Setmana 34 Setmana 33 Setmana 32 Setmana 31 Setmana 30 Setmana 29 Setmana 28 Setmana 27 Setmana 26 Setmana 25 Setmana 24 Setmana 23 Setmana 22 Setmana 21 Setmana 20 Setmana 19 Setmana 18 Setmana 17 Setmana 16 Setmana 15 Setmana 14 Setmana 13 Setmana 12 Setmana 11 Setmana 10 Setmana 9 Setmana 8 Setmana 7 Setmana 6 Setmana 5 Setmana 4 Setmana 3 Setmana 2 Setmana 1


ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Harry Grout
per Irene Ramentol
La base d'una alimentació saludable no només està en els aliments
Imatge il·lustrativa
iStock
per Alba Carreres
Característiques de l'etapa del "no retorn"
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Una eina útil per ajudar-vos a tenir present el calendari pediàtric si tens criatures d'entre 0 i 15 anys
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquestes són les recomanacions de les persones expertes
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres