Setmana 12 d'embaràs

Els canvis al cos, les alteracions i els consells de salut per a la setmana 12 d'embaràs

9 de setembre de 2020 a les 09:54h
per Criar.cat
Què hi passa al cos?

A la dotzena setmana, el fetus i la placenta estan completament formats. Pesa entre 9 i 14 grams i mesura de 6 a 7 centímetres. A partir d’aquesta setmana se sol realitzar una primera ecografia per tal de veure si és un embaràs únic o múltiple, determinar el correcte desenvolupament i veure la transparència nucal i el plec nucal amb la finalitat de descartar anomalies cromosòmiques. 

Durant aquesta setmana el seu creixement encara serà més ràpid, el sistema digestiu es va sofisticant cada vegada més i el ronyó produeix cada vegada més orina. A la setmana 12 els ditets ja s’han separat del tot entre ells, s’ha format l’iris dels ulls (la part més visible i la que aporta el color i es comencen a formar els bulbs pilosos on després hi creixen els cabells. 
Què es pot notar?

L’úter comença a sobresortir de l’os de la pelvis i pot ser que es pugui començar a insinuar lleugerament la panxa. Una altra de les sensacions que se sol tenir arribat aquest punt és la de cansament i somnolència per tots els canvis que s’estan produint.

El risc d’avortament espontani es redueix a partir d’aquesta setmana i per tant són moltes les famílies les que donat aquest moment decideixen anunciar el seu estat. 

Consells de salut

A partir d’aquesta setmana és aconsellable realitzar un control amb la llevadora o llevador per tal de realitzar una ecografia del primer trimestre i valorar el risc de l’embaràs. Setmana 42 Setmana 41 Setmana 40 Setmana 39 Setmana 38 Setmana 37 Setmana 36 Setmana 35 Setmana 34 Setmana 33 Setmana 32 Setmana 31 Setmana 30 Setmana 29 Setmana 28 Setmana 27 Setmana 26 Setmana 25 Setmana 24 Setmana 23 Setmana 22 Setmana 21 Setmana 20 Setmana 19 Setmana 18 Setmana 17 Setmana 16 Setmana 15 Setmana 14 Setmana 13 Setmana 12 Setmana 11 Setmana 10 Setmana 9 Setmana 8 Setmana 7 Setmana 6 Setmana 5 Setmana 4 Setmana 3 Setmana 2 Setmana 1
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Àlex Gómez Ribera
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
Allan Mas
Els infants i adolescents que fan activitat física a la tarda cal que facin un berenar lleuger i amb hidrats de carboni d'absorció lenta
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat