Consorci d'Educació de Barcelona

Així seran les aules d'infantil de Barcelona

Desapareixeran els icònics pupitres verds i es canviarà la distribució de l'espai per adaptar-lo a les noves metodologies

Consorci d'Educació de Barcelona
per Criar.cat
Els icònics pupitres de color verd desapareixeran en poc temps de les aules d'infantil de Barcelona. El Consorci d'Educació ha posat en marxa un "pla renove" per substituir el mobiliari tradicional per un més adaptat a les noves metodologies pedagògiques. El procés s'està duent a terme aquest curs a P3 i P4 i en 161 escoles públiques. En una segona fase es farà també a P5.

L'objectiu és aconseguir aules més agradables i confortables, amb elements versàtils, tèxtils, jocs i plantes, amb formes flexibles d'organització dels espais per tal d'afavorir el treball autònom dels nens i la seva predisposició a l'aprenentatge. En l'aula redissenyada, la taula del/la mestre/a també desapareix, amb un mobiliari mòbil que permet adaptar l'espai a pràcticament qualsevol necessitat.


Les aules es reorganitzaran per donar lloc a cinc àmbits d'aprenentatge i desenvolupament: àrea per a activitats expressives, àrea per a activitats recreatives i imitatives, una tercera per a conversa, reunions i lectura, una quarta per a activitats perceptives, lògiques i lingüístiques i una cinquena per a activitats motores. Aquest és un dels possibles models de distribució de l'aula: 

En total, es lliuraran als centres 1.351 taules i 4.606 cadires noves, així com 1.755 nous armaris i prestatgeries. A més, es donaran materials tèxtils i vegetació i 4.862 unitats de tarimes, catifes i altres elements; 1.041 jocs de taula i un lot de plantes.

El mobiliari que es retirarà i que estigui en bon estat s'inclourà a catàleg de mobiliari de segon ús que els centres poden demanar per reutilitzar. També està previst facilitar-lo a entitats que el puguin necessitar.


T'ha agradat aquest contingut?
 

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Harry Grout
per Irene Ramentol
La base d'una alimentació saludable no només està en els aliments
Imatge il·lustrativa
iStock
per Alba Carreres
Característiques de l'etapa del "no retorn"
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Una eina útil per ajudar-vos a tenir present el calendari pediàtric si tens criatures d'entre 0 i 15 anys
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquestes són les recomanacions de les persones expertes
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres