Consorci d'Educació de Barcelona

Així seran les aules d'infantil de Barcelona

Desapareixeran els icònics pupitres verds i es canviarà la distribució de l'espai per adaptar-lo a les noves metodologies

per Criar.cat
Consorci d'Educació de Barcelona
Els icònics pupitres de color verd desapareixeran en poc temps de les aules d'infantil de Barcelona. El Consorci d'Educació ha posat en marxa un "pla renove" per substituir el mobiliari tradicional per un més adaptat a les noves metodologies pedagògiques. El procés s'està duent a terme aquest curs a P3 i P4 i en 161 escoles públiques. En una segona fase es farà també a P5.

L'objectiu és aconseguir aules més agradables i confortables, amb elements versàtils, tèxtils, jocs i plantes, amb formes flexibles d'organització dels espais per tal d'afavorir el treball autònom dels nens i la seva predisposició a l'aprenentatge. En l'aula redissenyada, la taula del/la mestre/a també desapareix, amb un mobiliari mòbil que permet adaptar l'espai a pràcticament qualsevol necessitat.


Les aules es reorganitzaran per donar lloc a cinc àmbits d'aprenentatge i desenvolupament: àrea per a activitats expressives, àrea per a activitats recreatives i imitatives, una tercera per a conversa, reunions i lectura, una quarta per a activitats perceptives, lògiques i lingüístiques i una cinquena per a activitats motores. Aquest és un dels possibles models de distribució de l'aula: 

En total, es lliuraran als centres 1.351 taules i 4.606 cadires noves, així com 1.755 nous armaris i prestatgeries. A més, es donaran materials tèxtils i vegetació i 4.862 unitats de tarimes, catifes i altres elements; 1.041 jocs de taula i un lot de plantes.

El mobiliari que es retirarà i que estigui en bon estat s'inclourà a catàleg de mobiliari de segon ús que els centres poden demanar per reutilitzar. També està previst facilitar-lo a entitats que el puguin necessitar.


T'ha agradat aquest contingut?
 

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Nathan Dumlao
Irene Ramentol
Com hem d'actuar davant dels gelos? I en cas de conflicte?
Imatge il·lustrativa
Sharon McCutche
Les petites pèrdues d'orina és un dels problemes més freqüents després del part
Imatge il·lustrativa
Parlem amb la Júlia Sánchez Andreo sobre els drets sexuals dels infants i joves
Imatge il·lustrativa
Patrick Fore
La nutricionista Gemma Salvador Castell ens explica com educar a no malbaratar aliments
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres