Canvas

Vacuna de la Covid en infants i adolescents: què en sabem?

Les farmacèutiques ja estan provant els vaccins en menors d'entre 6 mesos i 15 anys, i algunes ja han anunciat resultats prometedors

per Criar.cat
Canvas
Mentre la campanya de vacunació avança lentament, les farmacèutiques ja han posat el focus en infants i adolescents per provar l'efectivitat dels seus vaccins en aquests col·lectius, percentualment menys afectats per la Covid però que en certes franjes d'edat actuen igualment com a vectors transmissors. 

Per una banda, la companyia Pfizer apunta que l'ús de seva vacuna en adolescents mostra una efectivitat del 100%. La farmacèutica americana assegura que els resultats dels assajos que s'han fet amb 2.260 adolescents entre 12 i 15 anys amb i sense infecció de Covid-19 mostren que l'efectivitat del vaccí és superior a la de la població entre 16 i 25 anys.


Segons l'empresa, els resultats mostren una forta immunitat entre els adolescents un mes després de la segona dosi. Per aquest motiu, Pfizer ha anunciat que demanarà "tan ràpid com sigui possible" a les diferents autoritats reguladores, inclosa l'Agència Europea del Medicament, l'autorització per poder subministrar la vacuna a adolescents.

La mateixa companyia també assaja la seva vacuna en infants amb edats compreses entre els 6 mesos i els 11 anys. De moment, els primers participants voluntaris de l'assaig ja han rebut la injecció inicial desenvolupada per Pfizer i l'alemanya BioNTech.


No és la primera farmacèutica que ho prova. Moderna ja va anunciar que havia iniciat assajos clínics en menors de 12 anys el passat 16 de març, i prèviament, des del mes de desembre, en adolescents entre 12 i 17 anys. També Johnson & Johnson planeja provar la seva vacuna d'una sola dosi en infants i nadons després de fer-ho en nens de més edat.

Fins ara, s'han prioritzat provar els vaccins en franges d'edat de risc i població adulta en general. Però les farmacèutiques estan convençudes que sense la immunització dels menors, la immunitat col·lectiva dificilment es podrà assolir. 

T'ha agradat aquest contingut?
 

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Nathan Dumlao
Irene Ramentol
Com hem d'actuar davant dels gelos? I en cas de conflicte?
Imatge il·lustrativa
Sharon McCutche
Les petites pèrdues d'orina és un dels problemes més freqüents després del part
Imatge il·lustrativa
Parlem amb la Júlia Sánchez Andreo sobre els drets sexuals dels infants i joves
Imatge il·lustrativa
Patrick Fore
La nutricionista Gemma Salvador Castell ens explica com educar a no malbaratar aliments
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres