Setmana 15 d'embaràs

Els canvis al cos, les alteracions i els consells de salut per a la setmana 15 d'embaràs

per Criar.cat
Què hi passa al cos?

Les seves mides de cap a peus se situen entre els 10 i 11 centímetres i el pes oscil·la entre els 50 i 60 grams. La seva oïda pot començar a captar sons de l’exterior. Les orelles ja han adoptat una posició bastant similar a la que tindran tot i que encara seran una mica més baixes amb relació al cap.

Durant les tres setmanes vinents es duplicarà les seves mides i el creixement s’accelerarà. L’estructura òssia del nadó es continua desenvolupant i a partir d’aquesta setmana i a poc a poc anirà adoptant una posició menys encorbada. 

Què es pot notar?

És normal sentir-se més despistada o que costi més concentrar-se. Els canvis d’humor i alteracions de l’estat d’ànim també són habituals i tenen a veure amb les hormones. A partir d’aquesta setmana també pot començar a ser visible una línia més fosca a l’abdomen que s’anomena línia alba, i que desapareix durant el postpart. 

Consells de salut

És important no automedicar-se i prendre només la medicació recomanada pels professionals que atenen l’embaràs. Cal evitar el contacte amb casos de malalties infeccioses que es puguin transmetre i en el cas d’haver-hi estat en contacte consultar a un/a especialista.

Es recomana beure entre 1,5 i 2 litres d’aigua al dia i evitar les begudes gasoses, refrescants, ensucrades o estimulants (cafè, te, coles…).Setmana 42 Setmana 41 Setmana 40 Setmana 39 Setmana 38 Setmana 37 Setmana 36 Setmana 35 Setmana 34 Setmana 33 Setmana 32 Setmana 31 Setmana 30 Setmana 29 Setmana 28 Setmana 27 Setmana 26 Setmana 25 Setmana 24 Setmana 23 Setmana 22 Setmana 21 Setmana 20 Setmana 19 Setmana 18 Setmana 17 Setmana 16 Setmana 15 Setmana 14 Setmana 13 Setmana 12 Setmana 11 Setmana 10 Setmana 9 Setmana 8 Setmana 7 Setmana 6 Setmana 5 Setmana 4 Setmana 3 Setmana 2 Setmana 1

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis més de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
Rafael Henrique
per Paola Roig
No totes hem de parir en una banyera al saló de casa nostra, ni tampoc hem de fer-ho a la sala de parts d'un hospital
Imatge il·lustrativa
per Alba Carreres / Roger Aranda
Claus per posar límits amb l'ús de pantalles
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres