Setmana 16 d'embaràs

Els canvis al cos, les alteracions i els consells de salut per a la setmana 16 d'embaràs

per Criar.cat
Què hi passa al cos?

Durant aquesta setmana mesurarà entre 11 i 12 centímetres i pesarà uns 80 grams. El cap i el cos cada vegada estan més proporcionats. Els braços i les cames s’allarguen i també es van col·locant a poc a poc al seu lloc. 

Durant aquesta setmana apareixen les ungles i els pelets de les celles. A finals d’aquesta setmana el nadó comença a ser fotosensible a la llum. També fa els primers moviments oculars, pot doblegar les cames i braços se les pot agafar i fins i tot pot agafar el cordó umbilical. 
Què es pot notar?

L’úter va creixent mica en mica i per tant l’embaràs cada vegada es va fent més visible a simple vista. Hi ha persones que també noten un augment de salivació a causa dels elevats nivells d'estrogen. D’altres que noten coïssor als ulls o fins i tot sequedat a conseqüència dels canvis hormonals. 

No se solen notar moviments fetals abans de les 18 setmanes de gestació, però hi ha persones que senten un lleuger formigueig arribat a aquest punt que ho relacionen amb els moviments del fetus. 

Consells de salut

És molt recomanable dormir sobre el costat esquerre ja que beneficia el drenatge limfàtic del sistema nerviós central. També és important descansar unes 8 hores durant la nit i si és possible en un altre moment del dia. Setmana 42 Setmana 41 Setmana 40 Setmana 39 Setmana 38 Setmana 37 Setmana 36 Setmana 35 Setmana 34 Setmana 33 Setmana 32 Setmana 31 Setmana 30 Setmana 29 Setmana 28 Setmana 27 Setmana 26 Setmana 25 Setmana 24 Setmana 23 Setmana 22 Setmana 21 Setmana 20 Setmana 19 Setmana 18 Setmana 17 Setmana 16 Setmana 15 Setmana 14 Setmana 13 Setmana 12 Setmana 11 Setmana 10 Setmana 9 Setmana 8 Setmana 7 Setmana 6 Setmana 5 Setmana 4 Setmana 3 Setmana 2 Setmana 1

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Harry Grout
per Irene Ramentol
La base d'una alimentació saludable no només està en els aliments
Imatge il·lustrativa
iStock
per Alba Carreres
Característiques de l'etapa del "no retorn"
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Una eina útil per ajudar-vos a tenir present el calendari pediàtric si tens criatures d'entre 0 i 15 anys
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquestes són les recomanacions de les persones expertes
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres