Brigitte Tohm

Puc prendre cafè estant embarassada?

Diversos estudis apunten que convé reduir-ne el consum per evitar riscos en el nadó

29 d'abril de 2021 a les 07:53h
Brigitte Tohm
per Criar.cat
Prendre cafè és un hàbit molt recorrent, però és compatible amb l'embaràs? Nombrosos estudis han demostrat que la cafeïna pot causar defectes de naixement en els nadons, naixements prematurs, una reducció de la fertilitat i un augment del risc de baix pes en néixer. 

Davant d'aquestes evidències científiques, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana en casos d'alt consum de cafeïna (més de 300 mg al dia), reduir la ingesta diària durant l'embaràs per reduir el risc de pèrdua d’embaràs i els nadons amb baix pes.


La cafeïna és un estimulant i un diürètic. Està present en el te, cafè, refrescos, begudes energètiques, xocolata i alguns medicaments. El cafè és probablement la font més freqüent d'alta ingesta de cafeïna. Una tassa de cafè instantani pot contenir uns 60 mg de cafeïna. No obstant això, algunes marques de cafè elaborades comercialment en contenen més de 150 mg de cafeïna per porció. Els tes que contenen cafeïna (te negre i te verd) i els refrescos (coles i te gelat) solen contenir menys de 50 mg per ració de 250 ml.

Com estimulant, la cafeïna tendeix a augmentar la pressió de la sang i del ritme cardíac. Tots dos efectes s'han d'evitar generalment durant l'embaràs. També tendeix a augmentar la freqüència de les ganes d'orinar, causant una disminució dels nivells de fluids corporals i, per tant, una possible deshidratació. Si bé la mare gestant pot processar la seva ingesta de cafeïna, el nadó no té la mateixa habilitat per què el seu metabolisme encara no està madurat. Una quantitat petita pot causar canvis en el patró de son del nadó o en el seu patró de moviment al final de l'embaràs.

T'ha agradat aquest contingut?
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquests són els permisos laborals que pots sol·licitar quan tens fills
Imatge il·lustrativa
Marcos Paulo Prado
per Irene Ramentol
Una guia per explicar com funciona el paquet de mesures que ja ha entrat en vigor
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI | Mar Domènech Bert
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
De la mà de Benvinguts a Pagès, us presentem masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres