Setmana 24 d'embaràs

Els canvis al cos, les alteracions i els consells de salut per a la setmana 24 d'embaràs

9 de setembre de 2020 a les 09:57h
per Criar.cat
El fetus pesa quasi 700 grams i mesura entre 21 i 22 centímetres. Durant aquesta setmana els òrgans sensorials ja estan bastant madurs i per tant els estímuls de l’exterior el faran reaccionar. 

Tot i que es passa la major part del temps dormint ja és capaç de moure’s pel líquid amniòtic, badallar, agafar el cordó umbilical… En finalitzar aquesta setmana es pot considerar que hi ha viabilitat fetal, és a dir, hi hauria possibilitats de supervivència del fetus fora del ventre de la mare, tot i que hauria de rebre atencions especials. 
Què es pot notar?

És força habitual que a partir d’aquesta setmana apareguin estries a causa de l’estirament dels teixits de la pell. Per això és important mantenir-la hidratada. A partir d’aquesta setmana pot ser freqüent patir anèmia, que es reflectirà amb un augment de cansament, emblanquiment de la pell

Consells de salut

A partir d’aquesta setmana se sol fer l’analítica del segon trimestre juntament amb la prova del sucre (O’Sullivan) també anomenada de “la corba”, que consisteix a veure el sucre en sang després d’un determinat temps d’ingerir una beguda específica per fer la prova. 

Aquest test serveix per detectar embarassades amb risc de tenir diabetis durant la gestació i es realitza de manera rutinària durant aquest segon trimestre amb diverses excepcions, que es pot realitzar abans o fins i tot repetir-lo de nou setmanes més tard. Setmana 42 Setmana 41 Setmana 40 Setmana 39 Setmana 38 Setmana 37 Setmana 36 Setmana 35 Setmana 34 Setmana 33 Setmana 32 Setmana 31 Setmana 30 Setmana 29 Setmana 28 Setmana 27 Setmana 26 Setmana 25 Setmana 24 Setmana 23 Setmana 22 Setmana 21 Setmana 20 Setmana 19 Setmana 18 Setmana 17 Setmana 16 Setmana 15 Setmana 14 Setmana 13 Setmana 12 Setmana 11 Setmana 10 Setmana 9 Setmana 8 Setmana 7 Setmana 6 Setmana 5 Setmana 4 Setmana 3 Setmana 2 Setmana 1

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Itinerannia
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Coneix les etapes maduratives de l'infant des del naixement fins a l'adolescència
Imatge il·lustrativa
Vitolda Klein
per Irene Ramentol
Un recull d'experiments i propostes educatives que us encantaran
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat