Setmana 26 d'embaràs

Els canvis al cos, les alteracions i els consells de salut per a la setmana 26 d'embaràs

per Criar.cat
Ara ja pesa uns 900 grams i mesura uns 23 centímetres. Al voltant d’aquestes setmanes ja adoptarà l’anomenada posició fetal, és a dir amb el cap flexionat sobre el tòrax i els genolls arraulits sobre el pit. 

El líquid amniòtic que el rodejava s’ha anat reduint a l'augmentar la seva mida. Cada dia aproximadament ingereix de mitjana mig litre de líquid al dia per posar en marxa el seu sistema digestiu. 

Tot i que es passa la major part del dia adormit tindrà cicles de son i vigília més o menys regulars. El seu sistema nerviós va madurant: progressivament va augmentant la capacitat de fer moviments respiratoris

Què es pot notar?

Els seus moviments poden ser visibles a la superfície de l’abdomen. Fins i tot hi ha casos que es pot arribar a intuir la seva posició segons els seus moviments. 

És força freqüent durant aquestes setmanes notar-se els peus inflats. Tot i això cal vigilar i mirar que quan pressiones el dit a sobre dels turmells no quedi el sot enfonsat. Si és així cal consultar amb un/a professional. 

Poden aparèixer unes petites glàndules a l’aurèola anomenades glàndules de Morgagni i Mongomery que s’encarreguen de lubricar el pit i protegir-lo durant l’embaràs de petites infeccions. 

Consells de salut

Per evitar baixades de tensió cal evitar banys d’aigua calenta massa prolongats així com banys a jacuzzis o anar a saunes. 

El pit haurà crescut i els malucs també. És important portar roba interior de la mida adequada per evitar problemes de circulació. Setmana 42 Setmana 41 Setmana 40 Setmana 39 Setmana 38 Setmana 37 Setmana 36 Setmana 35 Setmana 34 Setmana 33 Setmana 32 Setmana 31 Setmana 30 Setmana 29 Setmana 28 Setmana 27 Setmana 26 Setmana 25 Setmana 24 Setmana 23 Setmana 22 Setmana 21 Setmana 20 Setmana 19 Setmana 18 Setmana 17 Setmana 16 Setmana 15 Setmana 14 Setmana 13 Setmana 12 Setmana 11 Setmana 10 Setmana 9 Setmana 8 Setmana 7 Setmana 6 Setmana 5 Setmana 4 Setmana 3 Setmana 2 Setmana 1

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis més de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
Rafael Henrique
per Paola Roig
No totes hem de parir en una banyera al saló de casa nostra, ni tampoc hem de fer-ho a la sala de parts d'un hospital
Imatge il·lustrativa
per Alba Carreres / Roger Aranda
Claus per posar límits amb l'ús de pantalles
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres