Setmana 27 d'embaràs

Els canvis al cos, les alteracions i els consells de salut per a la setmana 27 d'embaràs

9 de setembre de 2020 a les 09:58h
per Criar.cat
Està a punt de finalitzar el segon trimestre d’embaràs i el fetus ja pesa un quilo o més i mesura uns 24 centímetres. Els pulmons del bebè es van preparant per respirar fora del ventre matern, mitjançant petits espasmes anomenats singlot fetal. El seu cervell també es va desenvolupant a marxes forçades.

La seva pell encara està força arrugada, però a poc a poc anirà acumulant greix que la faran notablement més llisa. A partir d’aquesta setmana el bebè és capaç de regular millor la seva temperatura corporal de forma independent. 
Què es pot notar?

El ritme cardíac de la gestant està vinculat al nadó i els estats d’ànims l’influeixen directament. Durant aquestes setmanes fins i tot es pot notar quan el bebè té singlot, un signe positiu del desenvolupament del fetus: s’està preparant per a la vida extrauterina (el diafragma del nadó s’ha d’exercitar per preparar als pulmons per la respiració). 

Consells de salut

Les patadetes seran ja més habituals i són senyal de benestar fetal. L'absència de moviment fetal a partir d’aquesta setmana serà motiu d’alerta i consulta. 

A partir d’aquesta setmana es poden sentir les primeres contraccions de “prova” anomenades de Braxton Hicks, són contraccions força suaus de l’úter que formen part de l’entrenament pel moment del part. És normal tenir contraccions durant tot l’embaràs. Només cal consultar un/a professional sanitari/a en cas de contraccions regulars i doloroses. 

Entre les setmanes 27 i 36 se sol administrar a l’embarassada la vacuna de la tos ferina, i en el cas que coincideixi amb estació hivernal també la de la grip per tal de protegir al nadó d’una possible infecció respiratòria. Setmana 42 Setmana 41 Setmana 40 Setmana 39 Setmana 38 Setmana 37 Setmana 36 Setmana 35 Setmana 34 Setmana 33 Setmana 32 Setmana 31 Setmana 30 Setmana 29 Setmana 28 Setmana 27 Setmana 26 Setmana 25 Setmana 24 Setmana 23 Setmana 22 Setmana 21 Setmana 20 Setmana 19 Setmana 18 Setmana 17 Setmana 16 Setmana 15 Setmana 14 Setmana 13 Setmana 12 Setmana 11 Setmana 10 Setmana 9 Setmana 8 Setmana 7 Setmana 6 Setmana 5 Setmana 4 Setmana 3 Setmana 2 Setmana 1

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
fotograma de Sirocco i el Regne dels Vents
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Allan Mas
Els infants i adolescents que fan activitat física a la tarda cal que facin un berenar lleuger i amb hidrats de carboni d'absorció lenta
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Coneix les etapes maduratives de l'infant des del naixement fins a l'adolescència
Imatge il·lustrativa
Vitolda Klein
per Irene Ramentol
Un recull d'experiments i propostes educatives que us encantaran
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat