Leon Baan

UsApps: l'app per denunciar casos de bullying i altres violències

Educació posa en marxa una eina a l'abast de l'alumnat i de la comunitat educativa per comunicar situacions de violència

per Criar.cat
Leon Baan
Educació posa en marxa UsApps, una web app de denúncia de les situacions de violència en els centres educatius adreçada sobretot a l'alumnat però també a famílies i comunitat educativa, per tal de poder comunicar situacions de violència

Es tracta d'una eina segura, d'ús senzill i completament confidencial, on es podrà denunciar tota mena de violència. A més hi haurà suport i acompanyament per tal de professionals especialitzats en violències en tot moment.


L'app està disponible en 7 llengües (català, aranès, anglès, urdú, àrab i xinès) i adreça un seguit de preguntes al voltant de situacions viscudes, ja sigui en primera persona o en d'altres persones, al voltant de qui ha dut a terme l'assetjament, de quina manera, si és al centre o a fora. I en acabar, ofereix a la persona usuària de la web app poder contactar amb l'USAVV - Unitat de suport a l'alumnat en situacions de violència. 

Les persones especialitzades que oferiran suport a les víctimes de les violències formen part de la USAV, un servei que des de la seva creació el mes d'abril ha rebut un total de 183 denúncies. D'aquestes la majoria són bullying, violència masclista, tan en l'àmbit escolar com familiar, maltractament infantil i adolescent en l'àmbit familiar.


El Departament d'educació posa l'ap en marxa dins del Pla de les Escoles Lliures de Violències per tal d'erradicar-les.
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Mathilde Langevi
Paola Roig
Et passa? Ens en parla la psicòloga perinatal Paola Roig
Imatge il·lustrativa
Garret Jackson
Fes-li un petó a la tieta, va, vinga!
Imatge il·lustrativa
Nathan Dumlao
El clítoris sí. Amb aigua i prou.
Imatge il·lustrativa
Anvesh
Els trajectes llargs poden resultar feixucs pels més petits de la casa
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres