6 contes que tracten la sostenibilitat

Com que aquesta setmana hem celebrat el Dia Mundial del Medi Ambient, et proposem aquestes lectures educatives

9 de juny de 2021 a les 07:00h
per Criar.cat
El canvi climàtic és i serà el gran repte de la humanitat els pròxims anys. Parlar amb els infants de la importància de canviar els hàbits per assolir una convivència sostenible i respectuosa amb el planeta és la clau per guanyar el futur.

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, a Criar.cat us hem preparat aquesta selecció de títols sobre medi ambient i sostenibilitat.  1. "Frieda y los ODS"
  2. "Rescat planeta"
  3. "La terra, el planeta i la gent"
  4. "Aturem la invasió"
  5. "Contes per salvar el planeta"
  6. "La història de la Greta"

 

"Frieda y los ODS" - A partir de 3 anys


Aquest és un llibre publicat pel Centre d'Informació de l'ONU a Namíbia per difondre els Objectius de Desenvolupament Sostenible, i es pot descarregar des de la web de Nacions Unides. Està pensat per estimular la imaginació dels nens i nenes i animar-los a contribuir al canvi des d'una edat primerenca. El conte mostra com la Frieda és capaç d'actuar i canviar el món al seu voltant.

 

"Rescat planeta" - Patrick George - A partir de 3 anys


Residus plàstics? Contaminació? Què podem fer per salvar el planeta. En aquest llibre hi podem trobar la resposta, ja que a partir de petits gestos, divertits i pràctics, farem que el nostre món sigui un lloc més verd. Girant les pàgines transparents convertiràs un problema en una solució, mantenint l'aire net, aprofitant la llum solar o minimitzant els residus, entre d'altres.
 

"La terra, el planeta i la gent" -Jean-Michel Billioud - A partir de 5 anys


Per què la Terra és - pel que sabem - l'únic planeta on hi ha vida? Quins canvis ha causat l'activitat humana al llarg dels segles? A través de desplegables, els més petits podran conèixer més a fons el nostre planeta.


"Aturem la invasió" - Raül Hurtado i José Ibáñez - De 6 a 8 anys


És un àlbum informatiu il·lustrat per Claudia Mosquera pensat per a què els més joves siguin conscients de les conseqüències de l'ús abusiu dels plàstics. A través dels dos protagonistes, la Greta i l'Aldo, passarem a l'acció per a aturar la invasió. Un llibre que explica com va arribar el plàstic a les nostres cases fa 150 anys, i com se n'ha descontrolat l’ús i la producció. 

"Contes per salvar el planeta" - Anna Casals i Paolo Ferri - A partir de 6 anys


Cuidar allò que estimem i respectar la natura és urgent. El futur no està escrit i els nens i les nenes seran els encarregats de definir-lo. El llibre conté sis contes, il·lustrats per Cris Ramos, on la natura, els animals i els infants són els protagonistes, i on es plantegen els principals problemes ambientals que afrontem. Perquè puguin canviar el món, cal que els ajudem a entendre'l, i per això cada conte va acompanyat d'unes pàgines informatives i de reflexió.


"La història de la Greta" - Valentina Camerini - De 9 a 12 anys 


Aquesta és una biografia il·lustrada no oficial sobre Greta Thunberg i el moviment Fridays for Future. Un llibre que narra com la jove activista sueca va començar a fer vaga cada divendres per cridar l'atenció de les autoritats del país sobre el canvi climàtic, i com la seva iniciativa s'ha acabat convertint en un moviment global. El seu missatge és ben clar: "No ets massa petit per fer coses grans!" 


ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Imatge il·lustrativa
Josep Lluís Escudero
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Jill Sauve
per Laia Santís
Un recull de novetats editorials que t'encantaran
Imatge il·lustrativa
Julia M. Cameron
El món i els ritmes actuals impacten en els nostres fills
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat