Setmana 29 d'embaràs

Els canvis al cos, les alteracions i els consells de salut per a la setmana 29 d'embaràs

per Criar.cat
Els òrgans interns del nadó es completen en general. Les mides del bebè de cap a peus seran d’uns 37-38 centímetres i el pes oscil·larà entre el quilo 300 i el quilo 400. En aquesta darrera fase de l’embaràs, en la que les funcions principals estan quasi desenvolupades, el desenvolupament fetal constarà en créixer de mida i pes.

Tot i que els ossos estan ja ben definits encara són tous i són flexibles perquè el procés d’ossificació encara s’ha d’acabar de produir. Tot i que en aquests moments el diàmetre del cap és encara força desproporcionat a poc a poc anirà prenent la forma definitiva.

Què es pot notar?

La intensitat de les patadetes és cada vegada més gran. El bebè cada dia té més força a les seves cames. El cansament, insomni, miccions més freqüents i el mal d’esquena i dolor pèlvic són les sensacions més habituals durant aquesta recta final de l’embaràs. També poden aparèixer morenes, que poden arribar a ser molt doloroses.

Consells de salut

Per tal d’evitar el restrenyiment sever cal dur una dieta equilibrada rica en fibra. En cas de tenir morenes cal consultar a un/a llevador/a què cal fer i evitar automedicar-se. 

L’exercici suau també és recomanable en embarassos de poc risc per tal d’afavorir el correcte desenvolupament i preparació del part. Setmana 42 Setmana 41 Setmana 40 Setmana 39 Setmana 38 Setmana 37 Setmana 36 Setmana 35 Setmana 34 Setmana 33 Setmana 32 Setmana 31 Setmana 30 Setmana 29 Setmana 28 Setmana 27 Setmana 26 Setmana 25 Setmana 24 Setmana 23 Setmana 22 Setmana 21 Setmana 20 Setmana 19 Setmana 18 Setmana 17 Setmana 16 Setmana 15 Setmana 14 Setmana 13 Setmana 12 Setmana 11 Setmana 10 Setmana 9 Setmana 8 Setmana 7 Setmana 6 Setmana 5 Setmana 4 Setmana 3 Setmana 2 Setmana 1

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Johny Cohen
per Alba Carreres
Una etapa carregada d'imaginació i intuició, però també amb pors relacionades amb allò irreal
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
iStock
Són fruit de l'acord entre la Generalitat i els sindicats
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Símptomes i senyals d'alerta que has de tenir present
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres