Setmana 30 d'embaràs

Els canvis al cos, les alteracions i els consells de salut per a la setmana 30 d'embaràs

9 de setembre de 2020 a les 09:59h
per Criar.cat
El pes del fetus és ja d’un quilo i mig i la seva alçada és de quasi 40 centímetres. Més o menys durant aquesta setmana la majoria de nadons comencen a adoptar la posició definitiva d’abans de néixer. Tot i això, hi ha casos en els quals es posicionen de natges o en posició transversa de vegades a causa d’una falta de mobilitat. 

De fet cada vegada tindrà menys espai per moure’s. Durant aquesta setmana i les següents el lanugen comença a desaparèixer, tot i que és possible que en el moment de néixer encara en tingui en algunes zones del seu cos. 

A partir d’aquest moment reacciona als estímuls i ja comença a desenvolupar encara més tots els seus sentits. 

Què es pot notar?

L’augment de pes en aquests moments és considerable i pot tenir les seves conseqüències pel que fa a dolors lumbars, de ciàtica o de cames. A la vegada els ossos de la pelvis es tornen més flexibles per facilitar l’encaixament i també poden provocar alguna molèstia. 

Les patades dirigides a la zona alta de l’abdomen també poden notar-se i en determinades ocasions ser fins i tot incòmodes. Poden continuar els problemes gastrointestinals d’acidesa, cremor o bé restrenyiment. Les morenes poden ser cada vegada més molestes a mesura que s’acosta la data prevista de part. L’insomni també sol ser pronunciat en aquesta recta final. 

Consells de salut

Entre la setmana 29 i 34 se sol realitzar una de les últimes revisions de l’embaràs, que consisteix en una analítica tant de sang com d’orina per tal d’observar els nivells de ferro, sucre o la presència de bacteris entre altres paràmetres.

També se sol fer una última ecografia i un exsudat vaginal i rectal per determinar la presència o no de bacteris (estreptococ B) al canal de part.   Setmana 42 Setmana 41 Setmana 40 Setmana 39 Setmana 38 Setmana 37 Setmana 36 Setmana 35 Setmana 34 Setmana 33 Setmana 32 Setmana 31 Setmana 30 Setmana 29 Setmana 28 Setmana 27 Setmana 26 Setmana 25 Setmana 24 Setmana 23 Setmana 22 Setmana 21 Setmana 20 Setmana 19 Setmana 18 Setmana 17 Setmana 16 Setmana 15 Setmana 14 Setmana 13 Setmana 12 Setmana 11 Setmana 10 Setmana 9 Setmana 8 Setmana 7 Setmana 6 Setmana 5 Setmana 4 Setmana 3 Setmana 2 Setmana 1

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Àlex Gómez Ribera
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
Allan Mas
Els infants i adolescents que fan activitat física a la tarda cal que facin un berenar lleuger i amb hidrats de carboni d'absorció lenta
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat