Setmana 34 d'embaràs

Els canvis al cos, les alteracions i els consells de salut per a la setmana 34 d'embaràs

9 de setembre de 2020 a les 10:01h
per Criar.cat
De llarg el bebè ja fa uns 45 centímetres i ja pesa uns 2.300 grams. Els seus pulmons pràcticament ja són prou madurs i ara ja ha passat per totes les fases de desenvolupament indispensables per viure fora del ventre matern. 

Els seus sentits cada vegada són més precisos i és capaç d’escoltar veus i sons provinents de l’exterior, especialment les veus i sons més agudes. La seva pell està cada vegada menys arrugada a causa de l’acumulació de greix que l’ajudarà a regular la seva temperatura.

A partir d’aquest moment si es produís un part les probabilitats de supervivència augmenten fins quasi el 100%. 

Què es pot notar?

Els moviments fetals s’han reduït durant les últimes setmanes, tot i això l'absència de moviment és motiu d’alarma. 

És força freqüent que durant aquestes últimes setmanes d’embaràs la mare gestant noti com se li adormen les mans, el que es coneix com a Síndrome del Túnel Carpià, que apareix sobretot degut a l’augment de pes i amb més freqüència a persones que tenen el canell petit. 

L’extrem superior de l’úter es troba ara a la seva posició més alta i això pot provocar algunes molèsties estomacals i de digestió. Quan el cap es posiciona a la pelvis es pot notar un cert alleugeriment. És molt comú que a partir d’aquesta setmana el melic surti cap a fora i que la línia alba es vegi molt marcada al mig del tors de la mare gestant. 

Consells de salut

Durant aquestes setmanes el bebè necessitarà calci per enfortir els seus ossos, per la qual cosa es recomana a la mare gestant que prengui lactis i derivats per tal de proporcionar-li aquest element. 

Els massatges perineals són especialment indicats durant aquestes darreres setmanes abans del part. 

Es recomana tenir la bossa preparada a partir d’aquesta i les setmanes vinents en el cas de que el part estigui previst a un hospital o casa de naixements. 

L'ecografia del tercer trimestre se sol realitzar entre aquesta i les pròximes setmanes. Setmana 42 Setmana 41 Setmana 40 Setmana 39 Setmana 38 Setmana 37 Setmana 36 Setmana 35 Setmana 34 Setmana 33 Setmana 32 Setmana 31 Setmana 30 Setmana 29 Setmana 28 Setmana 27 Setmana 26 Setmana 25 Setmana 24 Setmana 23 Setmana 22 Setmana 21 Setmana 20 Setmana 19 Setmana 18 Setmana 17 Setmana 16 Setmana 15 Setmana 14 Setmana 13 Setmana 12 Setmana 11 Setmana 10 Setmana 9 Setmana 8 Setmana 7 Setmana 6 Setmana 5 Setmana 4 Setmana 3 Setmana 2 Setmana 1

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
De la mà de Benvinguts a Pagès, us presentem masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Imatge il·lustrativa
Ajuntament de Barcelona
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Hugo Fernández
per Irene Ramentol
Amb aquesta eina podràs anotar les extraescolars o qualsevol activitat setmanal
Imatge il·lustrativa
Alba Carreres
per Irene Ramentol
Quan comença i acaba el curs 2023-24? Quan seran les vacances de Nadal i Setmana Santa?
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres