Tik Tok

Pintar un cavall és educatiu?

L'activitat d'un casal d'estiu que ha causat indignació a moltes famílies

per Criar.cat
Tik Tok
Indignació a les xarxes per l'activitat organitzada per una hípica de Múrcia en què els infants es dediquen a pintar un cavall, com si d'un llenç es tractés. 

Un vídeo, penjat al Tik Tok per una de les domadores del centre, mostra com les criatures dibuixen amb les mans i amb pinzells sobre el llom de l'animal.

 
Segons ha transcendit, aquesta practica formava part d'un curs d'estiu per a nens i nenes d'edats entre 4 i 12 anys, on també es munta a cavall, s'aprèn a netejar-lo o es fan activitats educatives.


Nombrosos usuaris a les xarxes han carregat contra la iniciativa que han titllat de maltractament, denunciant al mateix temps que no és gens educativa. "Els cavalls són extremadament sensibles i aquest tipus d'actes són una aberració. Amb aquest tipus d'educació entendran que els animals són coses a les que se'ls pot fer tot el que ells vulguin, perquè ells un dia van pintar un cavall i als seus pares els va semblar bé", denuncia la il·lustradora La Vaca Style. 
 
 
Arran de les crítiques rebudes, el centre d'hípica ha emès un comunicat en què assegura que les pintures que s'utilitzen no afecten la salut del cavall ja que són a l'aigua i que s'utilitzen amb una petita quantitat de pigment. "Es barreja amb aigua suficient com perquè el resultat tingui la mateixa consistència que l'aigua sola".

En un altre vídeo difós per la domadora del centre, un instructor d'una hípica de rescat de Talamanca dona suport a la iniciativa i respon a la pregunta: "Pintar cavalls és maltractament? Depèn del cavall. N'hi ha que són molt feliços si el toquen dues mans, i encara més si el toquen vint", assegura. "D'altres, en canvi, s'estressarien", afegeix. 

@monidressage

GRACIAS @vivirenmanada

♬ sonido original - Mónica Mataix Corbi


 
Arxivat a:
ActualitatGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Mathilde Langevi
Paola Roig
Et passa? Ens en parla la psicòloga perinatal Paola Roig
Imatge il·lustrativa
Garret Jackson
Fes-li un petó a la tieta, va, vinga!
Imatge il·lustrativa
Nathan Dumlao
El clítoris sí. Amb aigua i prou.
Imatge il·lustrativa
Anvesh
Els trajectes llargs poden resultar feixucs pels més petits de la casa
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres