Setmana 35 d'embaràs

Els canvis al cos, les alteracions i els consells de salut per a la setmana 35 d'embaràs

9 de setembre de 2020 a les 10:01h
per Criar.cat
Durant aquesta setmana el bebè pesarà aproximadament 2.500 grams i farà uns 46 centímetres de llarg. El lanugen comença a caure a poc a poc i cada vegada es diposita més greix a sota la seva pell que l’ajudarà a regular millor la seva temperatura.

Cada vegada tindrà una millor coordinació dels seus moviments però menys espai per practicar-los. Durant aquestes setmanes la mare gestant passa al fetus immunitat temporal contra malalties pròpies de la infància. 

A l’intestí s’hi comença a emmagatzemar el que seran les primeres caques, anomenades meconi, que són d’una textura i color semblants al petroli i que desapareixen els primers dies segons el nadó es va alimentant. 
Què es pot notar?

Hi ha mares gestants que en aquesta recta final se senten més cansades que mai, d’altres que en canvi tenen més energia i senten la necessitat intrínseca d’acabar temes pendents abans de l’arribada del nadó.

Els problemes de circulació i d’incontinència urinària es fan especialment notoris en aquestes darreres setmanes. També és habitual tenir dolor a les lumbars o ciàtica. Pot ser també que es noti com el cor batega amb més força a causa de l’augment de volum sanguini. 

Consells de salut

Uns músculs del sòl pelvià elàstics i exercitats faciliten el part vaginal.

El massatge perineal ajuda a prevenir els esquinçaments. Es pot realitzar amb olis naturals o preparats especials per preparar la zona. 

Entre les setmanes 27 i 36 se sol administrar a l’embarassada la vacuna de la tos ferina, i en el cas que coincideixi amb estació hivernal també la de la grip per tal de protegir al nadó d’una possible infecció respiratòria. Setmana 42 Setmana 41 Setmana 40 Setmana 39 Setmana 38 Setmana 37 Setmana 36 Setmana 35 Setmana 34 Setmana 33 Setmana 32 Setmana 31 Setmana 30 Setmana 29 Setmana 28 Setmana 27 Setmana 26 Setmana 25 Setmana 24 Setmana 23 Setmana 22 Setmana 21 Setmana 20 Setmana 19 Setmana 18 Setmana 17 Setmana 16 Setmana 15 Setmana 14 Setmana 13 Setmana 12 Setmana 11 Setmana 10 Setmana 9 Setmana 8 Setmana 7 Setmana 6 Setmana 5 Setmana 4 Setmana 3 Setmana 2 Setmana 1

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquests són els permisos laborals que pots sol·licitar quan tens fills
Imatge il·lustrativa
Marcos Paulo Prado
per Irene Ramentol
Una guia per explicar com funciona el paquet de mesures que ja ha entrat en vigor
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI
Espectacle de carrer del Festival de Titelles FIROBI | Mar Domènech Bert
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
De la mà de Benvinguts a Pagès, us presentem masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres