Setmana 37 d'embaràs

Els canvis al cos, les alteracions i els consells de salut per a la setmana 37 d'embaràs

per Criar.cat
El nadó ja pesa 2.950 grams i mesura uns 49 centímetres aproximadament. Si es produís el naixement, es consideraria un nadó nascut a terme. El lanugen comença a caure i la vèrnix caseosa, que protegia la pell del nadó comença a desaparèixer. 

A partir d’ara el nadó començarà a emmagatzemar greix que serà especialment important per regular la seva temperatura. Cada dia augmentarà entre uns 20 i 30 grams del seu pes. Durant aquestes darreres setmanes de part a molts nadons els creix encara més el cabell.

Es calcula que a partir d’aquesta setmana només un 3% dels fetus no estan en posició cefàlica. Si és el cas la llevadora de confiança, ginecòloga o obstetra indicarà el procediment a seguir. 

Què es pot notar?

Setmanes abans de la data prevista de part el coll de l’úter comença la seva maduració i fruit de tot plegat es pot experimentar un canvi de flux, la secreció o expulsió del tap mucós que fins ara protegia l’entrada de l’úter i que s’alliberarà per deixar lliure el canal de part i fins i tot es pot arribar a tacar en poca quantitat algunes gotes de sang. 

Els pits s’estan preparant per a l’alletament, i a banda de l’engrandiment hi ha persones que ja tenen calostre, la primera llet rica en proteïnes que alimentarà al petit/a i li donarà l’energia suficient fins que hi hagi el que s’anomena pujada de la llet, que es durà a terme algun dia després del part. 

Consells de salut

Mantenir una vida activa facilitarà el part i evitarà problemes de circulació. 

El massatge perineal també serà de gran ajuda per un part vaginal.Setmana 42 Setmana 41 Setmana 40 Setmana 39 Setmana 38 Setmana 37 Setmana 36 Setmana 35 Setmana 34 Setmana 33 Setmana 32 Setmana 31 Setmana 30 Setmana 29 Setmana 28 Setmana 27 Setmana 26 Setmana 25 Setmana 24 Setmana 23 Setmana 22 Setmana 21 Setmana 20 Setmana 19 Setmana 18 Setmana 17 Setmana 16 Setmana 15 Setmana 14 Setmana 13 Setmana 12 Setmana 11 Setmana 10 Setmana 9 Setmana 8 Setmana 7 Setmana 6 Setmana 5 Setmana 4 Setmana 3 Setmana 2 Setmana 1

 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Shelby Deeter
per Júlia Martí i Irene Ramentol
Un qüestionari elaborat per la psicòloga Júlia Martí, experta en autoexigència
Imatge il·lustrativa
Jelleke Vanooteghem
per Irene Ramentol
Si tens un fill o filla nascut a partir del 2010, t'interessa
Imatge il·lustrativa
Benjamin Manley
Sabies que molts patrons de criança emergeixen del subconscient? La consultora de criança Judit Pla proposa revisar-los
Imatge il·lustrativa
Johny Cohen
per Alba Carreres
Una etapa carregada d'imaginació i intuició, però també amb pors relacionades amb allò irreal
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres