Criar.cat

7 mesures de la Covid que cal corregir urgentment a les escoles

Grups bombolla, separacions d'espai i famílies que encara no poden entrar al centre

per Alba Carreres / Irene Ramentol
Criar.cat
Des d'aquest divendres només queden vigents dues restriccions pel Covid a Catalunya: la mascareta i la distància social. És així a tot arreu menys a les escoles, on es manté intacte el protocol de fa un any quan ens trobàvem en plena segona onada de la pandèmia.

La nova variant, més contagiosa també en les franges joves, i la no vacunació dels infants ha frenat el relaxament de les restriccions als centres, però per contrapartida les dades positives de la pandèmia tampoc estan tenint cap efecte en la comunitat educativa. 

El motiu, segons les persones expertes, és mantenir certa cautela davant la variant Delta i l'entrada dels virus estacionals, inexistents en l'últim any, que podrien saturar les urgències pediàtriques si no es monitoritzen. 

Tot plegat fa que els infants i les famílies es trobin amb situacions preocupantment discriminatòries. Alguns centres han decidit mantenir delimitats els patis o els espais comuns per no barrejar infants menors de 6 anys, coartant enormement l'espai de joc i relacional de les criatures. Per no parlar de les famílies, que en moltes escoles segueixen sense poder entrar per acompanyar les criatures o fer reunions amb mestres.

Les limitacions d'aforament en les activitats extrasescolars continua generant desigualtats en molts municipis, on apliquen estrictes mesures antiCovid. Per contra, restaurants, bars, gimnasos i espais culturals han recuperar la plena ocupació.  

La preocupació mèdica hi és, però el cert també és que un mes després de l'inici de curs comencen a haver-hi dades rellevants que constaten que la temuda variant no ha incrementat significativament la incidència entre les criatures.

Atès tot plegat, moltes famílies es pregunten: no és, doncs, un bon moment per revisar les mesures a les escoles? Continua tenint sentit mantenir els grups bombolla quan s'han eliminat en l'àmbit social? I la mascareta, té sentit que es mantingui amb la mateixa inflexibilitat que fa un any? 

L'Associació de Famílies Federades d'Alumnes de Catalunya (aFFaC) ja ha sortit a reclamar flexibilitzar l'ús de la mascareta als centres i retirar-la especialment en les edats més primerenques. "S'apliquen a l'escola restriccions molt més dures que a la resta de la societat", es queixa la presidenta de l'entitat, Belén Tascón.

Fem, doncs, un repàs de les mesures que convé revisar urgentment a les escoles:

 

ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Imatge il·lustrativa
Bia Octavia
Les expertes de LactApp contesten en una marató de 12 hores en directe dubtes de lactància
Imatge il·lustrativa
Ben White
Aïda Roig Çelik
Si sents que el teu fill o filla no et fa ni cas, aquest article t'interessa
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres