Et pots tornar a contagiar de Covid si ja l'has passat?

El risc de reinfecció per Covid és cinc vegades major amb la variant Òmicron

per Criar.cat
Un estudi de l'Imperial College de Londres assegura que la protecció després d'haver estat contagiat/da de Covid és només d'un 19%. Així doncs, la immunitat que es genera de manera natural després d'haver passat la infecció amb la variant Òmicron, segons aquestes investigacions, és molt limitada.

Les investigacions determinen que el risc de reinfecció amb la variant Òmicron és de cinc vegades major, en comparació amb altres variants com la Delta, la majoritària abans d'Òmicron.


La ràpida capacitat d'expansió d'aquesta nova variant i el fet que, segons aquestes investigacions, el risc no decaigui ni tan sols amb dues dosis de la vacuna (que proporcionen una protecció d'un 20% davant d'una recaiguda amb Òmicron, han provocat que les persones que han liderat la investigació destaquin la importància de la tercera dosi de la vacuna en el cas de persones adultes. 

I en infants i adolescents? 


Les reinfeccions per Covid-19 són freqüents en infants tot i que la infecció és menys greu en nens i nenes que no pas en persones adultes. Representen més d'una cinquena part de totes les infeccions confirmades en nens. 

La majoria d'infants tenen una infecció o reinfecció lleu o asimptomàtica, però alguns han desenvolupat símptomes més greus com la dificultat respiratòria o la síndrome inflamatòria multisistèmica. Això és més freqüent en infants amb alguna malaltia prèvia, com per exemple diabetis o caridopaties. 

Aquests infants també tenen més possibilitats de patir covid de llarga durada, tot i que en menor proporció que les persones adultes.

Pel que fa als adolescents, se sap que el juliol del 2021, es va detectar un pic de reinfecció de la variant Delta d'un 5,5 per cada 100.000 en comparació amb els menors de 5 anys.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Riho Kroll
Roger Aranda Rovira
Us passa? El psicòleg Roger Aranda ens explica què fer
Imatge il·lustrativa
Andrea Gabarró
Si tens el triangle Pikler i no saps ni qui és Pikler llegeix això
Imatge il·lustrativa
Marta Segrelles
La psicòloga Marta Segrelles ens en parla
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres