Puc vacunar-me donant el pit?

Ens ho explica Anna Manubens, llevadora de LactApp Clinic

17 de gener de 2022 a les 07:35h
per Criar.cat
És compatible vacunar-se contra la Covid i estar alletant? Aquest és un dubte molt freqüent que ens han fet arribar a través del nostre canal de consultes. L'Anna Manubens, llevadora de LactApp Clinic ens ho ha contestat en el nostre directe sobre lactància materna, mixta, conciliació i Covid.

"La recomanació és vacunar a totes les persones que així ho vulguin en període de lactància materna, igual que que a la població general amb qualsevol de les vacunes disponibles per la tercera dosi"; ens ha explicat. "Cal individualitzar cada cas. Veure com estàs, veure com està el petit o petita i veure què fer en el cas que hi hagi algun canvi en la llet"


Poden haver-hi modificacions en la llet? Hi ha algun estudi que mostra que hi ha mares que noten un canvi en la producció de la llet quan es posen la vacuna, tant en augment de producció com en disminució (més habitual). També s'ha vist en aquests estudis que en 72 hores hi ha una recuperació i normalitat de la lactància i que són estudis molt subjectius basats en sensacions. Cal tranquilitzar a totes aquestes persones lactants perquè això només afectaria entre un 1% i un 6%

Després de la vacuna sí que es pot alletar ja que les vacunes no tenen capacitat de causar infecció. "S'ha demostrat que les mares vacunades contra la Covid-19 tenen anticossos a la llet, la qual cosa sembla que podria ajudar a protegir els seus bebès", ens explica. Tot i això ha recalcat la necessitat de continuar investigant sobre el tema.


Les vacunes passen immunitat? 

Tenir immunitat vol dir tenir unes defenses que actuen en el moment que entra algun virus en el teu sistema i fa que no tinguis aquesta malaltia o infecció. L'altra cosa és amb el que sí que ens hem trobat és que passes anticossos, immonoglobulines, és a través de la llet materna. El que cal saber ara és si aquests anticossos protegeixen més o menys a les nostres criatures.


 
Arxivat a:
CovidGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars, de la mà de Benvinguts a Pagès
Imatge il·lustrativa
Ajuntament Deltebre
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
Allan Mas
Els infants i adolescents que fan activitat física a la tarda cal que facin un berenar lleuger i amb hidrats de carboni d'absorció lenta
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat