Criar.cat

Calçat respectuós: com trobar les sabates més adequades per cada peu

En parlem en aquest Criar Talks amb la Neus Moya, podòloga especialitzada en infants

5 de maig de 2022 a les 07:00h
Criar.cat
per Alba Carreres / Clara Virgili
Quin és el calçat adequat per aprendre a caminar? És bo que tingui una estructura reforçada que agafi bé el peu? I a l'hora de fer esport, és millor amb amortiment, o sense? Podem portar les criatures amb esclops de goma tot l'estiu?

Per resoldre aquests i molts més dubtes, hem parlat amb la Neus Moya, podòloga especialitzada en calçat infantil, defensora del calçat respectuós i autora del conte "Sabates noves". Amb ella hem tractat tots aquests temes:
Publicitat


Moment de canviar de sabates

Les criatures creixen de pressa, i també ho fan els seus peus. No és estrany que els comprem unes sabates que els van bé i que al cap d'un mes o dos ja li quedin petites. Us expliquem com saber que ha arribat el moment de canviar de sabates.
Publicitat
 Calçat respectuós per aprendre a caminar
Publicitat


Aprendre a caminar s'estructura en dues fases: fer els primers passos i l'adquisició de la marxa. La Neus Moya ens recomana utilitzar sempre calçat adequat que respecti molt el moviment del peu; en el cas de les primeres passes, recomana mitjons antilliscants o amb sola de silicona, i per a la fase d'adquisició de la marxa, buscar una sabata més estructurada, però igualment flexible.  Hora de fer esport!

Partim de la base que les vambes s'haurien d'utilitzar només a l'hora de fer esport, i no com a calçat habitual. La Neus Moya ens recomana que busquem sabates esportives poc amortides i amb punta més aviat quadrada, i ens parla també de la importància del drop:I a l'estiu, subjectes però frescos

Per a les èpoques de més calor, la Neus Moya és partidària de deixar els dits a l'aire, excepte en les criatures més petites, amb qui una mica de puntera ajudarà a protegir els dits i les ungles dels cops. Això sí, sabates sempre ben lligades al peu, amb subjeccions regulables i que no ballin.Si vols veure l'entrevista completa amb la podòloga infantil, Neus Moya, la tens en aquest Criar Talks de Criar.cat.
 


 
Arxivat a:
Criar TalksGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
MónNatura Delta
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Imatge il·lustrativa
Kelley Bozarth via Unsplash
per Dra. Anna Estapé
La Dra. Anna Estapé ens facilita alguns consells per tal de detectar i tractar aquesta malaltia que afecta 1 de cada 5 infants
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat