Anna Civolani

Embaràs i Covid: afecta el bebè?

Aquests són els resultats d'un nou estudi realitzat a persones embarassades que es van infectar de Covid abans del part

per Criar.cat
Anna Civolani
"Estic embarassada i tinc covid: com afectarà al bebè?": aquesta és un dels dubtes més comuns de persones que durant l'embaràs s'han infectat de Covid.

Un nou estudi, realitzat a 100 mares amb infeccions perinatals de Covid, ha avaluat el risc de transmissió de mare a nounat de síndrome respiratòria aguda o greu de coronavirus.Quines han estat les conclusions?

Els resultats indiquen que el part es va avançar una setmana en mares que patien símptomes severs de Covid-19, però no en aquelles que mostraven símptomes lleus o moderats


I els nadons?

Tots els bebès van ser negatius de Covid-19 exceptuant en dos casos, que el resultat va ser no concloent. Això sí, cap dels bebès va tenir cap símptoma d'infecció.

Què passa amb la lactància?

La majoria dels nadons que formaven part de l'estudi prenien lactància materna. Durant les dues primeres setmanes de vida es va fer un seguiment acurat de cinquanta-cinc d'aquests nadons i durant tots aquests dies es van mantenir sans.

Què significa tot plegat?

Aquestes troballes suggereixen que durant la primera onada de pandèmia de Covid-19, quan es va separar mares afectades pel coronavirus dels seus bebès nounats, no està per res del món justificada, i que la lactància directa és totalment segura. 


Aquest estudi posa de manifest la necessitat d'estudis per informar de les polítiques de prevenció i control de les infeccions basades en l'evidència científica.
CONTINGUT RELACIONAT
Imatge il·lustrativa
Parlem amb les odontopediatres de "món pediàtric" per informar-nos dels beneficis i inconvenients de la utilització del xumet
Imatge il·lustrativa
Adrià Costa
Raquel Orgilés Vila via Alba Carreres
La Raquel, mare monomarental, ens explica la dura situació en la que es troba: quan va decidir ser mare soltera no s'esperava que la crisi de la Covid l'afectés
Imatge il·lustrativa
Annie Spratt
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens explica per què no cal forçar la situació quan una criatura no vol fer petons o abraçades
Imatge il·lustrativa
Amb l'assessorament de la Dra. Anna Estapé hem elaborat un manual per detectar senyals d'alarma, aprendre a fer rentats nasals i saber com tractar un refredat
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres