7 lectures contra l'assetjament escolar per a totes les edats

Des dels tres anys fins als més grans, en aquest recull hi trobareu títols didàctics per treballar el "bullying" a casa i a l'escola

2 de maig de 2021 a les 07:00h
Afrontar un cas d'assetjament escolar no és fàcil. Trobar la manera de detectar-lo, parlar-ne i resoldre'l pot ser tot un repte, tant si el patim en primera persona, com si el veiem en tercers, o si és el nostre fill o filla qui ens parla d'una situació que s'ha donat a l'escola. En qualsevol d'aquests casos, la lectura és una gran eina per ampliar el punt de vista i adquirir recursos. 

A Criar.cat hem elaborat un recull de títols indicats per a diferents edats, des dels tres anys fins a adults, perquè pugueu escollir el que s'adapti millor a les vostres necessitats. Perquè el primer pas per combatre el bullying és detectar-lo i parlar-ne  1. "Què li passa a l'Elna?"
  2. "Motxilles"
  3. "Maleïts brètols"
  4. "Wonder"
  5. "Invisible"
  6. "Subnormal"
  7. "Mi receta contra el acoso escolar"

 

"Què li passa a l'Elna?" - Montse Cervera - A partir de 3 anys


Amb aquest conte il·lustrat per Joan Turu, podreu mostrar als més petits com se sent l'Elna, una nena que pateix abusos per part d'una companya de l'escola. La història ajuda els infants a comprendre el problema i a detectar les situacions d'assetjament, tant si les pateixen ells mateixos, com si es donen al seu voltant. Amb l'ajuda del seu amic Pol, l'Elna serà capaç de parlar de què li passa, buscar una solució i empoderar-se per no perdre la confiança en si mateixa i el somriure.

 

"Motxilles" - Lyona i Marcus - De 6 a 8 anys


Per a infants una mica més grans, us presentem la història de la Lis, que cada matí guarda en una motxilla les coses que li agraden més. Però de mica en mica, comença a adonar-se que els seus amics no la tracten igual que abans, no la deixen jugar als secrets i fins i tot li roben l'esmorzar. Cada dia la motxilla es va fent més i més grossa, omplint-se de tristesa, vergonya, por… sentiments que pesen molt! Trobarà la manera de treure’s aquest pes de sobre?
 

"Maleïts brètols" -Gemma Lienas - De 8 a 12 anys


Dins la col·lecció El Club dels Maleïts hi trobem aquest segon títol en què els protagonistes, el Marc, el Nil i el Lluc, s'enfronten a una nova missió: combatre un grup de brètols que sempre els fan la guitza. Narrat amb to d'aventura i amb la inestimable ajuda d'en Marcpower, però amb el rerefons de la lluita contra l'assetjament escolar i l'empoderament davant les situacions injustes.


"Wonder" - R. J. Palacio - De 12 a 14 anys


Aquest llibre, ja és un clàssic. La novel·la debut de R. J. Palacio que s'ha convertit en un referent i que ha venut més de 5 milions d'exemplars arreu del món. És la història de l'August Pullman, que neix amb una greu deformació facial que l'obliga a sotmetre's a infinitat d'operacions que no li han permès anar a l'escola fins ara, que té deu anys. No tothom accepta bé el seu aspecte, encara que ell es considera un nen normal, i la vida amb els nous companys de classe no sempre serà fàcil. Una novel·la deliciosa sobre l’amistat i el respecte, que el 2017 va convertir-se també en pel·lícula. 

"Invisible" - Eloi Moreno - A partir de 12 anys


El protagonista d'aquesta història està convençut que té el poder de la invisibilitat, però que no acaba de controlar-lo del tot bé, perquè quan vol ser invisible és quan més gent el veu i viceversa. Però és que, qui no ha desitjat desaparèixer alguna vegada? Un llibre que compta també amb una guia de lectura per a mestres per tractar el tema a classe, aprofundir en el problema i buscar el posicionament personal de cada alumne/lector davant la situació.


"Subnormal. Una historia de acoso escolar" - Iñaki Zubizarreta 


Aquesta és una història real i crua explicada en un còmic, amb guió de Fernando Llor i dibuixada per Miguel Porto a partir de l'experiència relatada per l'exjugador de bàsquet Iñaki Zubizarreta, que va patir assetjament escolar durant l'adolescència. La seva alçada i força física no van evitar els abusos més cruels, que van dur-lo fins i tot a plantejar-se el suïcidi. Però va fer un pas enrere, i el seu físic, que tantes burles li havia costat, es va convertir en el seu do. Els darrers anys l'exjugador de bàsquet fa conferències i xerrades sobre bullying a escoles i instituts. 


"Mi receta contra el acoso escolar" - Raúl Rodrigo 


A partir de l’experiència en primera persona, Raúl Rodrigo escriu aquest "manual per afrontar i posar fi de manera pacífica i constructiva a l'assetjament escolar". Es dirigeix especialment a aquells qui el pateixen, però també a pares i educadors que hagin de gestionar situacions de bullying. Amb l'esperança com a teló de fons, ofereix reflexions i recursos que conviden a l'empoderament, a recuperar l'alegria i la confiança, i a canviar el punt de vista sobre l'agressor.


 
T'ha agradat aquest contingut?
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Imatge il·lustrativa
Josep Lluís Escudero
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Jill Sauve
per Laia Santís
Un recull de novetats editorials que t'encantaran
Imatge il·lustrativa
Julia M. Cameron
El món i els ritmes actuals impacten en els nostres fills
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat