L'adeu a la mascareta a l'aula

El Govern contempla començar sense mascareta el proper curs a primària

per Criar.cat
El Govern contempla començar sense mascareta el proper curs a primària. El protocol que el Departament d'Educació i el Departament de Salut han enviat als centres escolars per organitzar el curs vinent obre la porta a retirar la mascareta a primària en l'inici de curs, sempre segons la situació epidemiològica.

Tot i això, el text manté ara per ara l'obligatorietat tant a primària com a secundària però obre la porta a què es pugui relaxar entre els 6 i els 11 anys segons avanci la pandèmia.


"Tenint en compte les previsions i l'experiència publicada en altres països, tot fa pensar que seria el primer col·lectiu dins de l'escola sobre qui podríem relaxar la mesura", ha assegurat el secretari de Salut, Marc Ramentol.

D'altra banda es mantenen els grups bombolla però es podrien combinar en espais a l'aire lliure com ara els patis. El secretari de Salut ha explicat que l'experiència d'aquest curs demostra que s'han produït menys casos i hi ha hagut menys transmissibilitat a primària.


A més, ha apuntat que sí que ha tingut un impacte en la docència i en els alumnes. Per aquest motiu, en el document "s'obre la possibilitat que no siguin necessàries en la represa del curs al setembre", ha explicat Ramentol. 


El fet d'organitzar els centres amb grups bombolla ha donat "molta seguretat a l'hora de garantir la traçabilitat", i per això en principi es mantindria a les aules. A l'aire lliure, als patis, sí que seria possible combinar més d'un grup. "Sempre els mateixos, no cada dia un de diferent i sempre amb les màximes mesures de protecció", ha matisat Ramentol.


T'ha agradat aquest contingut?


 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Mathilde Langevi
Paola Roig
Et passa? Ens en parla la psicòloga perinatal Paola Roig
Imatge il·lustrativa
Garret Jackson
Fes-li un petó a la tieta, va, vinga!
Imatge il·lustrativa
Nathan Dumlao
El clítoris sí. Amb aigua i prou.
Imatge il·lustrativa
Anvesh
Els trajectes llargs poden resultar feixucs pels més petits de la casa
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres