Albert Alemany

Et pots depilar estant embarassada?

Ens ho explica la llevadora Sílvia Mora

per Criar.cat
Albert Alemany
"Et pots depilar estant embarassada?" Aquesta és una de les consultes que hem rebut al consultori gratuït de Criar.cat, on podràs contactar amb les especialistes en alimentació, pediatria, son, llevadores, logopedes, psicòlogues i molts més experts i expertes.

En aquesta ocasió ens contesta el dubte Sílvia Mora, llevadora. Segons ens explica, tots els mètodes de depilació irriten en major o menor mesura les capes superficials de la pell, especialment durant l'embaràs, on l'estat hormonal fa que la pell sigui més delicada i sensible.


Tot i això hi ha mètodes més apropiats que uns altres segons la zona i el moment de l'embaràs:

La fotodepilació està desaconsellada en qualsevol moment de l'embaràs i en qualsevol zona ja que no es disposen d'estudis que avalin la seva seguretat


La maquineta o fulla d'afaitar és un bon mètode sobretot si es fa a la dutxa amb una crema o un sabó el més natural possible. Cal vigilar amb l'equilibri (sobretot cap al final de l'embaràs) i les zones amb poca visibilitat per no lesionar la pell.

Les cremes depilatòries són segures durant l'embaràs, però com que porten substàncies químiques per tallar el cabell poden irritar una mica més, sobretot les que tenen la pell sensible. Hi ha cremes ecològiques que es poden comprar a herbolaris o supermercats ecològics. 

Les bandes de cera freda possiblement sigui el mètode més recomanat, ja que no augmenta la temperatura, és de llarga durabilitat i no irrita.

Amb la cera calenta cal vigilar especialment les zones amb problemes circulatoris o les parts on tinguem varius. Com que augmenta la temperatura de la zona a depilar podem provocar un empitjorament de la simptomatologia.

Manopla depilatòria: és un mètode ecològic que talla el pèl. A causa de la fricció pot irritar la pell i és millor reservar aquest mètode per zones no íntimes.


Durant l'embaràs es pot fer servir qualsevol mètode menys la fotodepilació. És recomanable ajudar-nos amb un mirall o demanar ajuda externa. Una vegada feta la depilació és recomanable aplicar fred local i dur roba poc ajustada. I a més per tal d'evitar taques a la pell evitar l'exposició solar mínim durant 48 hores després de la depilació. No es recomana depilar-se el mateix dia del part. 


Si vols fer una pregunta al consultori fes clic aquí
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Mathilde Langevi
Paola Roig
Et passa? Ens en parla la psicòloga perinatal Paola Roig
Imatge il·lustrativa
Garret Jackson
Fes-li un petó a la tieta, va, vinga!
Imatge il·lustrativa
Nathan Dumlao
El clítoris sí. Amb aigua i prou.
Imatge il·lustrativa
Anvesh
Els trajectes llargs poden resultar feixucs pels més petits de la casa
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres