Alex Jackman

7 llibres infantils LGTBI friendly

Un recull de 7 títols per a diferents edats que incorporen les relacions homosexuals a les seves històries, i les mostren amb naturalitat

Alex Jackman
Coincidint amb el Dia de l'Orgull LGTB+ us hem preparat aquest recull de lectures que ens parlen, o incorporen com a part de la història, la diversitat afectiva i familiar. Una bona manera de mostrar als més petits, i de sensibilitzar els més grandets, que hi ha moltes maneres de ser i d'estimar, que no hi ha un únic model de família, i que l'amor no hi entén de gèneres.

En aquest recull hi trobareu llibres per a diferents edats i on el tema central no és necessàriament l'homosexualitat, però sí que la incorpora com una part del relat. D'aquesta manera ens conviden a reflexionar també sobre la nostra actitud davant els altres.


  1. "El casament"
  2. "Prohibit fer-se petons?"
  3. "La meva família és especial"
  4. "Les aventures extrambombàstiques de la Federica Balduliqui"
  5. "El cap als núvols"
  6. "La noia ocell"
  7. "Imparables! Feminismos y LGTB+"

"El casament" - Jessica Love - A partir de 3 anys


De la mateixa autora i il·lustradora de "Sirenes" ens arriba ara aquesta bonica història on les imatges compten més que les paraules. En Julià i la Marisol assisteixen al casament de dues núvies en un parc de Nova York. El centre de la història, però, és un petit accident que hauran de resoldre amb enginy i creativitat. Un conte que integra la diversitat afectiva i familiar amb naturalitat i que trenca molts estereotips.

 

"Prohibit fer-se petons?" - Anne Hassel - A partir de 3 anys


El senyor Tigre fa petons a la senyora Tigressa, i la senyora Hipopòtam en fa al senyor Hipopòtam. Però què passa si el senyor Tortuga li fa petons al senyor Tortuga? O si la senyora Conill fa petons al senyor Talp? Amb il·lustracions molt clares i senzilles d'Eva Künzel i un missatge molt transparent, aquest conte explica als més petits que, encara que a alguns animals puguin pensar que això no pot ser, el cert és que quan ens estimem, ens fem petons. Així de senzill.
 

"La meva família és especial" - Anna Rayo - A partir de 3 anys


Amb aquest àlbum il·lustrat aprendrem els diferents models de família que existeixen. Una història protagonitzada per molts animals, on una àvia centenària convida la seva família per a la festa del seu aniversari. És, a més, un conte interactiu que et convida a jugar i trobar elements repetits a dins de cada família.


"Les aventures extrambomàstiques de la Frederica Balduliqui (i els perversos ximplumstimflins)" - Bel Olid i Pol Galofré - A partir de 7 anys


La Frederica Balduliqui és una personeta de color vainilla dolça amb els cabells verds que un bon dia entra a formar part de les vides de la Lola, la Tània i la Zuzú. I no arriba sola, sinó que ho fa acompanyada de cinc éssers menuts, peluts i rabassuts que tenen per missió fer-li la guitza. Un personatge entranyable amb tres mares que es farà estimar de seguida. 

"El cap als núvols" - Bernat Cormand - de 10 a 12 anys


Bernat Cormand ens deixa aquest darrer llibre on parla de la descoberta de l'amor i de l'homosexualitat. L'Elies té onze anys i, tot i que durant molt de temps ho ha passat malament a l'escola, on ha hagut d'aguantar mofes i insults d'alguns companys, tot ha canviat gràcies a la seva amiga Vane i amb l'arribada d'un nen nou, en Tomàs, que li té el cor robat. Una lectura que ens farà reflexionar també sobre quina actitud tenim davant l'homosexualitat, o com afrontem la nostra pròpia identitat afectiva.


"La noia ocell" - Sandy Stark-McGinnis - De 10 a 12 anys 


La December té onze anys, és òrfena i ha passat la vida entre famílies d’acollida. Està convençuda que és un ocell, i que un dia no gaire llunyà, de la cicatriu de l’esquena n'hi sortiran unes ales que li permetran volar lluny. Mentre es prepara per al gran salt, però, va a parar a casa de la seva nova mare d'acollida, l'Eleanor, a qui li agraden els ocells tant com a ella, i descobreix algú que la respecta i l'estima. I mentrestant, a l'escola també hi descobreix l'amistat d'una altra nena, a qui també marginen perquè abans era un nen. Tot plegat li despertarà sentiments nous i estranys que li faran replantejar-s'ho tot. 

"Imparables! Feminismos y LGTB+" - Pandora Mirabilla - A partir de 14 anys 


Vet aquí un manual sobre història del feminisme i el moviment LGTB+ i sobre les construccions socials al seu entorn. Una aposta amena, desenfadada i eficaç per qüestionar totes les situacions masclistes i LGTBfòbiques que estan tan normalitzades. Un llibre amb il·lustracions de Mar Guixé que consciencia, sensibilitza i visibilitza.

ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Harry Grout
per Irene Ramentol
La base d'una alimentació saludable no només està en els aliments
Imatge il·lustrativa
iStock
per Alba Carreres
Característiques de l'etapa del "no retorn"
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Una eina útil per ajudar-vos a tenir present el calendari pediàtric si tens criatures d'entre 0 i 15 anys
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Aquestes són les recomanacions de les persones expertes
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres