Alex Jackman

7 llibres infantils LGTBI friendly

Un recull de 7 títols per a diferents edats que incorporen les relacions homosexuals a les seves històries, i les mostren amb naturalitat

28 de juny de 2021 a les 06:58h
Alex Jackman
Coincidint amb el Dia de l'Orgull LGTB+ us hem preparat aquest recull de lectures que ens parlen, o incorporen com a part de la història, la diversitat afectiva i familiar. Una bona manera de mostrar als més petits, i de sensibilitzar els més grandets, que hi ha moltes maneres de ser i d'estimar, que no hi ha un únic model de família, i que l'amor no hi entén de gèneres.

En aquest recull hi trobareu llibres per a diferents edats i on el tema central no és necessàriament l'homosexualitat, però sí que la incorpora com una part del relat. D'aquesta manera ens conviden a reflexionar també sobre la nostra actitud davant els altres.
Publicitat


  1. "El casament"
  2. "Prohibit fer-se petons?"
  3. "La meva família és especial"
  4. "Les aventures extrambombàstiques de la Federica Balduliqui"
  5. "El cap als núvols"
  6. "La noia ocell"
  7. "Imparables! Feminismos y LGTB+"

"El casament" - Jessica Love - A partir de 3 anys


De la mateixa autora i il·lustradora de "Sirenes" ens arriba ara aquesta bonica història on les imatges compten més que les paraules. En Julià i la Marisol assisteixen al casament de dues núvies en un parc de Nova York. El centre de la història, però, és un petit accident que hauran de resoldre amb enginy i creativitat. Un conte que integra la diversitat afectiva i familiar amb naturalitat i que trenca molts estereotips.
Publicitat

 

"Prohibit fer-se petons?" - Anne Hassel - A partir de 3 anys


El senyor Tigre fa petons a la senyora Tigressa, i la senyora Hipopòtam en fa al senyor Hipopòtam. Però què passa si el senyor Tortuga li fa petons al senyor Tortuga? O si la senyora Conill fa petons al senyor Talp? Amb il·lustracions molt clares i senzilles d'Eva Künzel i un missatge molt transparent, aquest conte explica als més petits que, encara que a alguns animals puguin pensar que això no pot ser, el cert és que quan ens estimem, ens fem petons. Així de senzill.
Publicitat

 

"La meva família és especial" - Anna Rayo - A partir de 3 anys


Amb aquest àlbum il·lustrat aprendrem els diferents models de família que existeixen. Una història protagonitzada per molts animals, on una àvia centenària convida la seva família per a la festa del seu aniversari. És, a més, un conte interactiu que et convida a jugar i trobar elements repetits a dins de cada família.


"Les aventures extrambomàstiques de la Frederica Balduliqui (i els perversos ximplumstimflins)" - Bel Olid i Pol Galofré - A partir de 7 anys


La Frederica Balduliqui és una personeta de color vainilla dolça amb els cabells verds que un bon dia entra a formar part de les vides de la Lola, la Tània i la Zuzú. I no arriba sola, sinó que ho fa acompanyada de cinc éssers menuts, peluts i rabassuts que tenen per missió fer-li la guitza. Un personatge entranyable amb tres mares que es farà estimar de seguida. 

"El cap als núvols" - Bernat Cormand - de 10 a 12 anys


Bernat Cormand ens deixa aquest darrer llibre on parla de la descoberta de l'amor i de l'homosexualitat. L'Elies té onze anys i, tot i que durant molt de temps ho ha passat malament a l'escola, on ha hagut d'aguantar mofes i insults d'alguns companys, tot ha canviat gràcies a la seva amiga Vane i amb l'arribada d'un nen nou, en Tomàs, que li té el cor robat. Una lectura que ens farà reflexionar també sobre quina actitud tenim davant l'homosexualitat, o com afrontem la nostra pròpia identitat afectiva.


"La noia ocell" - Sandy Stark-McGinnis - De 10 a 12 anys 


La December té onze anys, és òrfena i ha passat la vida entre famílies d’acollida. Està convençuda que és un ocell, i que un dia no gaire llunyà, de la cicatriu de l’esquena n'hi sortiran unes ales que li permetran volar lluny. Mentre es prepara per al gran salt, però, va a parar a casa de la seva nova mare d'acollida, l'Eleanor, a qui li agraden els ocells tant com a ella, i descobreix algú que la respecta i l'estima. I mentrestant, a l'escola també hi descobreix l'amistat d'una altra nena, a qui també marginen perquè abans era un nen. Tot plegat li despertarà sentiments nous i estranys que li faran replantejar-s'ho tot. 

"Imparables! Feminismos y LGTB+" - Pandora Mirabilla - A partir de 14 anys 


Vet aquí un manual sobre història del feminisme i el moviment LGTB+ i sobre les construccions socials al seu entorn. Una aposta amena, desenfadada i eficaç per qüestionar totes les situacions masclistes i LGTBfòbiques que estan tan normalitzades. Un llibre amb il·lustracions de Mar Guixé que consciencia, sensibilitza i visibilitza.

ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
MónNatura Delta
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Imatge il·lustrativa
Kelley Bozarth via Unsplash
per Dra. Anna Estapé
La Dra. Anna Estapé ens facilita alguns consells per tal de detectar i tractar aquesta malaltia que afecta 1 de cada 5 infants
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat