Brooke Lark

Alimentació i embaràs: tot el que has de saber

Per què és important una bona dieta? Com ha de ser? Com puc prevenir malalties derivades de l'alimentació com la toxoplasmosi o la listèria?

Brooke Lark
L'embaràs, el postpart i la lactància són moments de grans canvis en el cos de la dona, i una alimentació saludable i equilibrada és imprescindible per mantenir un bon estat físic propi i un bon desenvolupament del nadó.

Cuidar-te tu és cuidar també el teu fill/a. Per això t'hem reunit en aquest article tot el que has de saber per seguir una bona dieta durant l'etapa de gestació


20 preguntes freqüents sobre alimentació en l'embaràs, lactància i postpart

Cal prendre més làctics durant l'embaràs? Menjar sucre farà moure el bebè? Puc prendre infusions? Totes aquestes preguntes les respon la dietista i nutricionista materno-infantil, Laia Rovira:
 Quant cafè pots prendre si estàs embarassada?

Si tens el consum de beure cafè cada dia i estàs embarassada, has de llegir aquest article amb algunes recomanacions importants: Recomanacions alimentàries per prevenir la toxoplasmosi i la listèria

Hi ha certs aliments que poden dur organismes nocius que podríen arribar a provocar malalties com la toxoplasmosi. Durant l'embaràs has de tenir en compte aquestes indicacions: 
 Una mala dieta en el pare afecta la salut de la futura criatura

Una investigació recent ha provat que els canvis induïts en la dieta de l'home també provoquen alteracions en els embrions i defectes congènits. També ha trobat el mecanisme pel qual els dèficits alimentaris del pare es transmeten a l'embrió. 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Karolina Grabowska
per Mar Domènech
Per tenir bona salut, cal tenir un estil de vida actiu i menjar fruita i verdura a cada àpat. Els nostres fills i filles en prenen prou en el seu dia a dia?
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Per què els protocols dels hospitals encara avui no permeten que una criatura pugui estar tranquil·la sentint-se acompanyada per la seva mare o pare?
Imatge il·lustrativa
per Alba Carreres
17 AFA d'Escoles Bressol Municipal de Barcelona es queixen de la introducció d'ultraprocessats i edulcorants al menú
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol i Judit Pla
Un qüestionari elaborat per la consultora de maternitat i criança Judit Pla
Logotip de Criar.cat
Responsable de projecte: Irene Ramentol
Responsable editorial: Alba Carreres
Responsable de publicitat: Mar Domènech
Tecnologia: Sobrevia.net

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres