Pan Xiaozhen

Telèfon mòbil: a partir de quina edat?

Hi ha una edat indicada? Cal posar límits? Com es pot prevenir una addicció?

Pan Xiaozhen
"Vull un telèfon mòbil". Són moltes les famílies que en començar el curs escolar han d'afrontar aquest dilema. Què cal fer en aquests casos? Hi ha una edat adequada? En què ens hem de basar per prendre una decisió?

N'hem parlat amb Diego Redolar, investigador especialitzat en tecnologies digitals, psicobiologia i neurociència, de la UOC i de Brain360. Aquestes són algunes de les conclusions:


No hi ha una edat adequada: Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística, el 25% dels infants el comencen a tenir als 10 anys, un 45,2% als 11 anys, i als 12 un 75%. Als 14 anys 9 de cada 10 joves tenen telèfon mòbil.

Observar l'entorn: Segons Diego Redolar és important observar l'entorn. A la preadolescència, la integració entre els iguals i la comunicació entre ells i elles és important, i en aquest sentit recomana no ser el primer en tenir-ne ni tampoc l'últim per no limitar les seves relacions. 


Conèixer els riscos: És fonamental conèixer les eines que fa servir el teu fill/a, entendre com funciona la xarxa i saber els riscos per prevenir els perills. 


Educar en el bon ús de les noves tecnologies: Establir pactes i que aquests es respectin, determinar horaris i moments en els quals fer-ne ús ajudarà a prevenir possibles addiccions a les pantalles. 

Establir una relació basada en la confiança i la comunicació, parlar dels reptes i perills que comporten les xarxes i tenir telèfon en general. Tenir un diàleg fluid i escoltar les seves necessitats i inquietuds posant límits des del respecte. És la clau de l'equilibri. 

Si bé és veritat que hi ha expertes que asseguren que abans dels setze anys el cervell no és prou madur per utilitzar un smartphone, Diego Redolar assegura que en la societat actual és gairebé impossible limitar l'ús del telèfon a menors de setze anys.
Arxivat a:
PantallesGeneral
Alba Carreres
Responsable editorial de Criar.cat
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis més de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
6 testimonis de violència obstètrica
Imatge il·lustrativa
Rafael Henrique
per Paola Roig
No totes hem de parir en una banyera al saló de casa nostra, ni tampoc hem de fer-ho a la sala de parts d'un hospital
Imatge il·lustrativa
per Alba Carreres / Roger Aranda
Claus per posar límits amb l'ús de pantalles
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres