Manualitats: fes un fanalet amb un globus per esperar els Reis Mags

L'Esther Martínez, @estoreta, ens proposa fer aquest fanalet tan xulo per esperar els Reis Mags

per Esther Martínez - Alba Carreres
Cada any, com és tradició a moltes localitats, les criatures veuen la cavalcada duent el seu fanalet que han fet ells i elles mateixes. Antigament es rebien amb branquetes, herbes aromàtiques o bé teies, i això assenyalava el destí on havien d'arribar els Reis i era també un element de benvinguda.

El costum d'esperar els Reis Mags amb fanalet es manté a moltes poblacions però a Barcelona i rodalia s'ha perdut, tot i haver-hi iniciatives com aquesta que intenten recuperar-los al barri de Gràcia. 


Si bé és veritat que cada vegada més famílies opten per algun element alternatiu i que aporti més seguretat que les espelmes, com ara llanternes o espelmes led, hi ha idees creatives que faciliten que els infants no es cremin amb l'espelma.

Una d'aquestes opcions és la que ens proposa l'Esther Martínez, @estoreta, i que es basa a construir una canya on penjar el fanalet, fet amb paper de seda i cola i que utilitza un globus de motlle. 


Què necessitem? Un globus, paperets de seda, aigua i cola blanca, un pinzell, filferro o cordill, un palet o branquilló i algun element decoratiu com les fulles

Com fer-ho? Infla el globus, talla els paperets de seda en quadradets, fes una pasta amb cola blanca i aigua, suca el pinzell a la cola i l'aigua i pinta els paperets a sobre el globus. Una vegada tinguem cobert el globus fins la meitat cal deixar-ho assecar, retallar el sobrant, fer-hi dos foradets per passar-hi el cordill o filferro per penjar-lo al palet. 
  
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Riho Kroll
Roger Aranda Rovira
Us passa? El psicòleg Roger Aranda ens explica què fer
Imatge il·lustrativa
Andrea Gabarró
Si tens el triangle Pikler i no saps ni qui és Pikler llegeix això
Imatge il·lustrativa
Marta Segrelles
La psicòloga Marta Segrelles ens en parla
Imatge il·lustrativa
Gala Espín
Paola Roig
La psicòloga Paola Roig ens parla de l'exigència que carreguem les mares i els pares en la criança
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Director de negoci: Jordi Font
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Emercat Osona SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres