Per què no hem de fer veure que la cullera és un avió quan menja?

Ens ho explica la nutricionista Esther Sánchez

21 de gener de 2022 a les 13:23h
per Criar.cat
Les criatures poc menjadores fan patir a moltes famílies. El Dr. Carlos González, president de l'Associació Catalana Pro Alletament Matern i autor de llibres com "Mi niño no me come" o "Comer, amar, mamar" ho té molt clar: insistir a les criatures per tal que mengin és perjudicial.

Segons ens explica la nutricionista Esther Sánchez la cullera que fa d'avió és senyal que s'està obligant a l'infant a menjar. "Vinga que ve un avió, que entri a l'aeroport, que és la seva boca i aaaam. Estàs insistint per tal que mengi", assegura. 


"Està bé fer jocs, però no per insistir, obligar o distreure al teu fill o filla a menjar", explica. Segons ens explica tampoc hem d'insistir fent altres tipus de joc com "una culleradeta per la mama, una altra per l'àvi..." "Estàs presionant a aquesta criatura perquè mengi i perquè obri la boca", diu Esther Sánchez.

L'engany o la pressió no afavoreix una relació sana amb el menjar, com tampoc el xantatge: "vinga, si t'ho menges tot et donaré això que tan t'agrada". 


"Una altra cosa és oferir-los una cullera en forma d'avió i que siguin ells qui juguin, o oferir-los una brotxeta en forma de girafa i que el joc sorgeixi d'ells mateixos", explica. "Els avions a l'aeroport. No perquè mengin"; assegura. 

Aquestes són algunes de les frases que s'han d'intentar evitar, ja sigui des de la unitat familiar o des de qualsevol persona que tingui cura d'aquesta criatura. Vota la que més t'han dit i que menys suportes. 


 


Us proposem que envieu aquest article a totes les persones que siguin susceptibles de dir-ho per tal de prendre consciència de la importància de no pressionar a l'hora de menjar 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
fotograma de Sirocco i el Regne dels Vents
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Allan Mas
Els infants i adolescents que fan activitat física a la tarda cal que facin un berenar lleuger i amb hidrats de carboni d'absorció lenta
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Coneix les etapes maduratives de l'infant des del naixement fins a l'adolescència
Imatge il·lustrativa
Vitolda Klein
per Irene Ramentol
Un recull d'experiments i propostes educatives que us encantaran
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat