Gala Espín

52 noves escoles bressol rurals el curs vinent: on?

Consulta els municipis on se situaran aquestes llars d'infants

14 de juliol de 2022 a les 08:00h
Gala Espín
per Criar.cat
Un total de 52 municipis de menys de 2.500 habitants d'arreu de Catalunya, tres dels quals a l'Alt Pirineu i Aran, estrenaran escola bressol rural el pròxim curs. Això suposa un increment del 75% respecte a les 70 localitats que ja comptaven amb aquest servei.

La Generalitat passarà a finançar la major part de les despeses d'aquest tipus de llars d'infants. Els ajuntaments hauran d'aportar un màxim de 5.000 euros a l'any, quan fins ara la quantitat que havien d'abonar anava en funció del nombre d'alumnes, arribant en alguns casos a gairebé 30.000 euros per curs i superant-ne en molts d'altres els 20.000.


Aquesta actuació s'emmarca en el pla de dinamització de l'entorn rural, que el Govern va presentar l'octubre passat i que vol lluitar contra la pèrdua d'alumnat en les poblacions més petites, que en molts casos comporta la despoblació.

L'objectiu és facilitar la creació de noves escoles bressol en entorns rurals per promoure el seu repoblament. Actualment, a Catalunya hi ha 419 escoles situades en municipis de menys de 2.500 habitants.


Això suposa un 25% respecte el total de centres públics d'infantil i primària. D'aquestes, 232 són escoles rurals, 81 són escoles cícliques i 106 són escoles completes.


El nou pla té com a principal objectiu que cap escola bressol rural tanqui per motius econòmics així com generar igualtat d'oportunitats en termes territorials. La Generalitat també aposta perquè aquesta iniciativa serveixi per fixar població al territori.

Quins municipis tindran nova escola bressol rural el proper curs? 

Àger (Escola Andreu Farran), Aldover (Escola Sant Jordi), Alpens (Escola La Forja), Arnes (Escola La Miranda), Belianes (Escola Pere Teixiné), Bellaguarda (Escola Els Set Focs), Bellcaire d'Empordà (Escola El Rajaret), Bellmunt del Priorat (Escola El Sarraí), Blancafort (Escola de Blancafort), Botarell (Escola Mare de Déu de la Candela), Bovera (Escola Vallmajor), Capçanes (Escola Sant Isidre), Caseres (Escola La Gessera), Castellfollit de la Roca (Escola Castellroc), Cervià de les Garrigues (Escola El Cérvol), Collsuspina (Escola Els Ventets), Copons (Escola Quatre Vents), El Masroig (Escola Onze de Setembre), El Pont d'Armentera (Escola Santa Magdalena), El Soleràs (Escola del Soleràs), EMD Els Muntells a St. Jaume d'Enveja (Escola Setze de Febrer), EMB Gerb, a Os de Balaguer (Escola l'Espígol), EMD La Serra d'Almós, a Tivissa (Escola Josep Riba), Fortià (Escola Teresa de Pallejà), Galera (Escola Sant Llorenç), Gimenells i el Pla de la Font (Escola Sant Isidre), Gòsol (Escola Santa Margarida).

També a Josa i Tuixent (Escola de Tuixent), l'Espluga Calba (Escola Porcel de Cervera), Lladó (Escola Montserrat Vayreda i Trullol), Maçanet de Cabrenys (Escola Les Salines), Marçà (Escola Anicet Villar), Miravet (Escola Roc Llop i Convalia), Organyà (Escola Miret i Sans), Òrrius (Escola Francesc Macià), Palau de Santa Eulàlia (Escola Palau de Santa Eulàlia), Peramola (Escola Sant Miquel), Pinós (Escola d'Ardèvol), Poboleda (Escola Garbí), Porrera (Escola Rossend Giol), Prat de Comte (Escola Mare de Déu de la Fontcalda), Rasquera (Escola Les Eres de Rasquera), Ribaroja d'Ebre (Escola Sant Agustí), Ribera d’Ondara (Escola Vall Ondara), Ribera d'Urgellet (Escola Arnau Mir) Santa Maria de Besora (Escola La Baumeta), Santa Maria de Martorelles (Escola Les Mimoses), Torrebesses (Escola de Torrebesses), Torrelameu (Escola Torrelameu), Vall-llobrega (Escola Vall-llobrega), Vidrà (Escola Santa Bàrbara), Vilamalla (Escola Josep de Ribot i Olivas).[/despiece]
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Lo Closcamoll Festival
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
per Aina Font Torra i Irene Ramentol
Un recull de botigues de llibres que us encantaran
Imatge il·lustrativa
A.A.
per Anna Albert
Un recurs divertit perquè els infants recreïn i reinventin a la seva manera la història
Imatge il·lustrativa
Napadon Srisawang
Factors que poden disminuir les possibilitats d'embaràs
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat