7 hàbits que has de revisar quan una criatura no menja

Les rutines són importants, no picar entre hores també

per Criar.cat
Que una criatura no mengi pot generar situacions d'angoixa i de tensió amb tots els convivents a casa. I sí, pot ser que hi hagi un problema i que necessitem ajuda d'una persona professional, però també pot ser que hi hagi hàbits que no ajudin a tot plegat.

Per això t'hem preparat una checklist amb hàbits revisables quan la teva criatura no menja, per tal d'ajudar-vos a prendre consciència que el moment dels àpats ha de ser un moment agradable.


Horaris: Menjar sempre al mateix lloc i en el mateix horari els ajuda a situar-se i a establir una rutina. També és important respectar el seu horari al màxim i que els caps de setmana no canviï massa d'allò que està acostumat entre setmana. 

Moment agradable: Menjar ha de ser un moment tranquil, agradable, sense baralles amb relació al menjar, sense nervis, amb un to de veu neutre. Tot i això, tampoc es recomana que estigui associat al joc. És a dir, l'infant ha de poder menjar sense distraccions.


Minimitzar les distraccions: L'infant ha d'estar assegut i centrat en allò que menja. Si té molts imputs externs el més normal és que es dispersi.

No picar entre hores: Quan ja s'ha establert l'alimentació complementària serà necessari programar 4 o 5 menjars al dia i s'ha de limitar la ingesta a aquestes hores. 


Limitar el temps per menjar: No és agradable per ningú estar més d'una hora assegut a una taula per menjar. La duració dels àpats hauria de ser d'aproximadament uns 30 minuts per menjars i 20 minuts de berenars i esmorzars. 

Involucrar a l'infant en la seva mesura: Pot ajudar a parar taula, a preparar el plat en la mesura del possible

Ser el seu model d'exemple: Si mengem drets, ens movem també nosaltres i no gaudim de l'estona de menjar, encara que li diguem que l'estona de menjar ha de ser agradable no serà allò que veurà. 

Esperem que us hagi ajudat!

 
Arxivat a:
AlimentacióGeneral
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Johny Cohen
per Alba Carreres
Una etapa carregada d'imaginació i intuició, però també amb pors relacionades amb allò irreal
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
iStock
Són fruit de l'acord entre la Generalitat i els sindicats
Imatge il·lustrativa
iStock
per Irene Ramentol
Símptomes i senyals d'alerta que has de tenir present
Logotip de Criar.cat

Responsable editorial: Alba Carreres
Continguts: Irene Ramentol
Director de nous formats: José M. Gutiérrez
Responsable de publicitat: Nadina Urgell

Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres