Coaner Codina

TEST Què en sabeu a casa dels Jocs Olímpics?

Ens remuntem a l'origen d'aquest esdeveniment mundial amb l'ajuda del nou títol "Un Talp als Jocs Olímpics" de Martí Gironell i Coaner Codina

4 de juliol de 2024 a les 07:00h
Coaner Codina
S'acosta una nova edició dels Jocs Olímpics, que aquest cop tindran lloc a París. Del 26 de juliol a l'11 d'agost la ciutat francesa acollirà l'esdeveniment multiesportiu més important a escala mundial.

Més de 10.000 atletes competiran en 32 modalitats esportives. Aquesta vegada s'incorpora com a nova disciplina olímpica el break dance, i es mantenen l'escolada esportiva, el surf i el monopatinatge que ja van debutar a Tòquio el 2020. 

Per això, a Criar.cat hem volgut aprofitar l'ocasió per fer un repàs als orígens de les Olimpíades per tal de poder-ho explicar als més petits. I ens hem ajudat amb Un Talp als Jocs Olímpics, l'última novetat de la sèrie Les Aventures del Talp Felip del periodista i escriptor Martí Gironell amb il·lustracions de Coaner Codina, i que ha publicat el segell Estrella Polar dins la col·lecció Baobab.

També us hem preparat un breu test que trobareu al final de tot de l'article perquè poseu a prova els vostres coneixements sobre els Jocs Olímpics. 

Quins són els orígens dels Jocs Olímpics?

Els primers Jocs Olímpics van néixer a la ciutat grega d'Olímpia (d'aquí ve el seu nom) l'any 776 aC. Aleshores tenien una única prova anomenada stadion, una cursa de gairebé dos-cents metres, la longitud de l'estadi on se celebrava. A poc a poc, es van començar a celebrar a altres llocs de Grècia i es van anar afegint més proves: cursa amb cavalls, amb escut, etc.

Les ciutats gregues tenien espais concrets a on els atletes s'entrenaven i on es feien les proves esportives. 

 Gimnàs
 Palestra
 Hipòdrom
Estadi

Aleshores, no hi havia medalles i als atletes guanyadors se'ls premiava amb una corona d'olivera i el seu nom es gravava en làpides de marbre o de bronze que es penjaven a les parets del gimnàs.

 


Si en voleu saber més, podeu llegir en família Un Talp als Jocs Olímpics. En Quim i en Pep, els infants protagonistes de les aventures del talp Felip, en aquesta ocasió viatgen amb el rellotge màgic a l'edició dels jocs Olímpics d'Olímpia del 396 aC. Allà coneixeran en Corebus l'auriga de la Princesa Cinisca. Amb ell participaran en la curs de cavalls. I es convertiran guanyadors fent que la princesa Cinisca sigui la primera dona en la història dels Jocs que guanya una competició olímpica.

Es tracta d'un llibre recomanat a partir de 3 anys per llegir i gaudir amb la família, amb una activitat final que t'encantarà: un retallable d'una corona d'olivera.

Títol: Un talp al Jocs Olímpics
Autor: Martí Gironell
Il·lustració: Coaner Codina
Editorial: Estrella Polar
Edat recomanada: de 3 a 5 anys
Gènere: conte infantil
Aspectes pedagògics: història, divulgació, empatia i igualtat. 

 

AMB EL SUPORT DE

Mar Domènech
Periodista especialitzada en cultura i oci familiar, i responsable comercial de Criar.cat.
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
MónNatura Delta
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars
Imatge il·lustrativa
Kelley Bozarth via Unsplash
per Dra. Anna Estapé
La Dra. Anna Estapé ens facilita alguns consells per tal de detectar i tractar aquesta malaltia que afecta 1 de cada 5 infants
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat