Sandra Romero

Han estat dos anys de quimio i l'Enzo no ha perdut mai el somriure

La Sandra ens explica com la leucèmia va irrompre a la vida del seu fill quan només tenia tres anys

16 d'abril de 2021 a les 08:00h
Sandra Romero
per Criar.cat
Al meu fill, l'Enzo, li van diagnosticar leucèmia el febrer del 2019, quan tenia tot just tres anys acabats de fer. Acabava de començar el primer curs d'infantil, anava a l'escola, jugava amb els seus amics al parc, tot normal.

Però llavors, aquella mateixa setmana, li van aparèixer diverses petèquies. Soc infermera i allò va suposar per mi una gran alarma. El vaig dur ràpidament a Urgències, i després d'una exploració i una analítica, ens van derivar en ambulància a l'hospital.


Després d'una altra analítica més específica, ja ens van dir que era leucèmia. El meu món en aquell instant es va esfondrar i, a hores d'ara, no és el mateix i sé que ja no tornarà a ser-ho mai. No us imagineu el que suposa per a una mare escoltar d'un professional: "L'Enzo té càncer". Com digerir aquestes paraules que canvien la teva vida per sempre? 

Han estat més de dos anys de tractament. Els primers mesos van ser molt durs, no sortíem de l'hospital, ens enfrontàvem a una cosa nova i teníem molta por. Però durant aquell temps, l'Enzo no va perdre mai el somriure, no va preguntar mai quan podria tornar a casa o a l'escola. Nosaltres, en canvi, passàvem estones de tot, posant-nos metes mentals i comptant els dies perquè acabés tot plegat.


Encara avui, l'Enzo no ha pogut tornar a l'escola. Ens fa respecte amb la pandèmia. Fins d'aquí a uns mesos no el podrem vacunar de tot el que que no ha pogut immunitzar-se durant la quimio. Ha acabat el tractament però continuem fent-li controls. De moment, no veiem seqüeles del tractament. Ell es troba molt bé i té ganes de fer moltes coses. 

El meu fill ens ha demostrat ser un superheroi, un lluitador de cap a peus. Ha tingut una fortalesa increïble. Ens ha transmès el seu caràcter positiu i la seva alegria a tots els qui hem conviscut amb ell. I nosaltres hem après a valorar la vida i a viure-la. A donar valor a la rutina de la qual tantes persones es queixen i que ara estem desitjant reprendre.
El testimoni de Sandra Romero, en primera persona, recollit per la periodista Irene Ramentol

Llegir més «Històries de vides» aquí


T'ha agradat aquest contingut?
 
ALTRES NOTÍCIES
Imatge il·lustrativa
Txus Garcia
Masies, cases i apartaments ideals per un cap de setmana o les vacances escolars, de la mà de Benvinguts a Pagès
Imatge il·lustrativa
Ajuntament Deltebre
per Mar Domènech
Des de Criar.cat t'oferim un recull d'activitats per a tota la família
Imatge il·lustrativa
Daiga Ellaby
per Irene Ramentol
Com fer el trànsit al son respectant les característiques de cada infant
Imatge il·lustrativa
Allan Mas
Els infants i adolescents que fan activitat física a la tarda cal que facin un berenar lleuger i amb hidrats de carboni d'absorció lenta
Logotip de Criar.cat
Responsable editorial i de projecte: Irene Ramentol
Responsable d'estratègia digital: Albert Salord
Responsable comercial: Mar Domènech
Cap d'audiències: Mario G. García
Responsable de nous formats: Gemma Cuadrado
Tecnologia: Sobrevia.net


Editorial: Edicions Digitals de Premsa Local SL
Avís legal

Cerca a Criar.cat:

 

Trobem-nos a:

Contacta amb nosaltres
Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat